
Vegen til betre pasientbehandling, verdiskaping og nye, grøne arbeidsplassar innan livsvitskap og helsenæring går gjennom samarbeid mellom akademia og industri.
Vegen til betre pasientbehandling, verdiskaping og nye, grøne arbeidsplassar innan livsvitskap og helsenæring går gjennom samarbeid mellom akademia og industri.
En ny PET/SPECT-CT-skanner er på plass ved Institutt for medisinske basalfag. Håpet er at den kan forkorte tiden det tar å utvikle medisiner, og gi leger mulighet for å sette opp farten på kliniske studier.
Er du over 65 år, og vil hjelpe oss å forske på kosthold? Forskere tester om en app gjør det lettere å følge opp hva du som eldre hjemmeboende spiser i løpet av en dag.
5 prosjekter fra MED får penger i høstens tildeling fra Kreftforeningen.
Tildelingen går til to prosjekter som skal bidra til økt kunnskap om tidlige stadier av kreftutvikling og om nye behandlingsformer mot kreft.
Antibiotikaresistens er en stor global helsetrussel. Som et ledd i arbeidet mot resistens pågår det nå en norsk kampanje for å få flest mulig til å returnere ubrukt antibiotika.
Den nye innovasjonsenheten ved UiO – Veksthuset for livsvitenskap – viderefører ordningen med internship for studenter. Bedrifter som vil ta imot studenter, kan nå melde sin interesse for å delta i ordningen. Påmelding for studenter åpner på nyåret.
IMBs nye førsteamanuensis blir drevet av spenningen i å utforske det ukjente. Samtidig er Coen Campsteijn bekymret for at livsvitenskap drukner i store datamengder som ikke forklarer mye.
Da professor Johanne Sundby fylte 70, ble det markert med jubileumsseminar. Fokus var innsatsen hennes for kvinnehelse og kapasitetsbygging i det globale sør.
TREATme er et nettverk, med forskere fra 30 europeiske land, som ledes av professor Randi Ulberg. Det ble finansiert av EU gjennom COST-aksjonen under Horisont 2020.
Helse og klimaendringer er sentrale i FNs bærekraftsmål. I dag kan du delta på to ulike arrangementer om hvordan klimaendringene påvirker helsen vår.
Under en flott seremoni i Universitetets Aula den 18. oktober, fikk professor emeritus Bjarne Bogen endelig overrakt Kong Olav Vs kreftforskningspris, som han ble tildelt i 2020.
Ti studenter fra UiO kan tilbringe to år av medisinstudiet på Sørlandet. Nylig dro fakultetsledelsen til Sørlandet sykehus for samtaler og omvisning.
Den nye innovasjonsenheten Veksthuset for livsvitenskap ved MED og MN skal tilby veiledning og verktøy for å hjelpe forskere og studenter med å modne innovasjonsideer i tidlig fase. Enheten skal skape møteplasser mellom akademia og næringsliv og bidra til å styrke samspillet i UiOs innovasjonsøkosystem både internt og eksternt. Slik vil fakultetene bidra til en positiv innovasjonskultur og at mer kunnskap tas i bruk. Veksthuset for livsvitenskap lanseres i februar og åpner dørene i mars 2022.
– Medisin er så mye mer enn det biologiske.
–En stor anerkjennelse av min gruppes forskning på hjernens funksjoner, sier professor Farrukh Chaudhry om Gleditschprisen.
Immunolog Anne Spurkland ved UiO vinner Forskningsrådets formidlingspris i 2021 for sin uredde formidling og folkeopplysning om immunforsvaret.
Jan Magnus Aronsen lager femminutters videoer om viktige undervisningstemaer til studentene. Digitale tester underveis gir studentene tilbakemelding på om de har lært det de skal.
Forskere trenger deltakere til et forskningsprosjekt på en blodmarkør for alkoholinntak hos kvinner etter overgangsalderen. Blir du med, kan du få tilbakemelding på kroppssammensetningen din.
200 aksjer fra Johan Throne Holst i 1931 har vært med på å bygge det største fagmiljøet innen forskning på ernæring i Europa. Den første professoren som nøt godt av utbyttet fra aksjene, oppdaget Føllings sykdom.
Nye studenter på medisin, ernæring og odontologi får opplæring og veiledning i teamarbeid gjennom det første studieåret.
Raquel Bartolomé Casado tildeles medaljen for sitt bidrag til ny kunnskap om immunologisk hukommelse i tarmen. Funnene fra doktorgradsarbeidet kan ha betydning for utvikling av orale vaksiner og behandling av tarmsykdommer i fremtiden.
De fleste har fått med seg at hva man spiser har betydning for helsa og miljøet. Men hvordan henger disse tingene egentlig sammen?
Professor John Torgils Vaage leder en studie som skal se på effekten av covid-19-vaksinering hos personer med nedsatt immunforsvar, inkludert personer som har blitt organtransplantert. Studien har fått midler fra vaksinekoalisjonen CEPI.
Ernæringsforskere vil ha hjelp med å gjøre et spørreskjema best mulig. Du får samtidig tilbakemelding på hvordan du ligger an med kostholdet ditt.