
UiO samarbeider med Sørlandet sykehus for å etablere UiO Campus sør for medisinstudenter.
UiO samarbeider med Sørlandet sykehus for å etablere UiO Campus sør for medisinstudenter.
Økende vaksineskepsis gjør det vanskeligere å oppnå flokkimmunitet. Vi trenger derfor vaksiner som beskytter hver enkelt enda bedre. Nå går Gunnveig Grødeland i gang med EU-prosjektet VAXPRED.
Videoer, quizzer, animasjoner og 3D-effekter har vært med på å gjøre e-læringsportalen til UiO populær.
Studenter får 360 graders visninger inne i blodårer og 3D-modeller av lipoprotein, når de skal lære om aterosklerose i et nytt e-læringskurs.
Hjelp forskere å teste et nytt verktøy for kosthold og fysisk aktivitet, og få oversikt selv over hvordan du ligger an og hva du kan gjøre for å nå anbefalingene fra myndighetene.
Ph.d.-studenter og andre forskere bør oppsøke statistikerne tidlig i prosjektene deres. Da kan vi heller være med på oppbygning enn å gjøre brannslukning, oppfordrer Avdeling for biostatistikk.
I dag ble de nasjonale søketrtallene offentliggjort og alle studenter har fått svar på hva de har kommet inn på. Mange vil studere medisin- og helsefag ved Universitetet i Oslo.
Universitetet i Oslo har for første gang har fått praksis i en del av helsevesenet hvor legen er spesialist, men uten å være på sykehus.
FRIMEDBIO-midlene går til seks forskningsprosjekter som alle nådde til topps i utlysningen.
Professor Einar Røshol Heiervang synes det har vært givende å gjøre tjenesteforskning i CARE-prosjektet. Samarbeidet mellom forskerne og myndighetene har bidratt til forslag om endring i barnevernloven.
Gjennom fire episoder av forskningsprogrammet Abels tårn på NRK får du være med på de nyeste forskningsmetodene og diskusjonene om et av våre største mysterier: Hva er bevissthet?
Den europeiske infrastrukturen for nevroforskning, EBRAINS, kommer på veikartet til European Strategy Forum on Research Infrastructures. Det gir tilgang på midler i 10 til 20 år framover.
Her følger litt praktisk informasjon om åpningstider og tilgjengelighet på sommeren.
Det må generelt påregnes lenger svartid og lenger saksbehandlingstid over hele sommeren.
Spesielt gledelig i år at to yngre forskertalenter fikk bevilgning i konkurranse med 538 andre, sier fakultetets prodekan for forskning.
Han har vært en av nøkkelpersonene i koronapandemiens R-tall, og sier seg imponert over VG. Nå får Arnoldo Frigessi Sverdrupprisen.
Professor Stein Kaasa og internasjonale partnere er med på listen over kandidater som vurderes for tildeling av midler fra Cancer Grand Challenges.
2 miljøer ved Klinmed står bak søknadene PRIMA og 4MENT, som begge er videre til siste runde om å bli et Senter for fremragende forskning (SFF).
Utvekslinger og reiser mellom Nepal og Norge er en viktig del av COMENTH-prosjektet. Pandemien har satt en brems på det. Gjennom en delvis omdisponering av midler og digitale løsninger har forskerne likevel greid å gjennomføre noen av prosjektets aktiviteter.
Rundt hver tredje person over 70 år anses som delvis skrøpelig. Nå skal ernæringsforskere prøve å finne ut om skrøpelighet kan forebygges gjennom kosthold, og i hvilken grad.
NCMM og Det medisinske fakultet inviterer deg til et møte med ti infrastrukturer. Her får du vite hvordan blant andre Stenmark- og Mosergruppene bruker infrastruktur i sin forskning.
Antibiotikasenteret for primærmedisin (ASP) ved Sigurd Høye og Morten Lindbæk mottok Den norske legeforenings kvalitetspris for prosjektet Riktigere Antibiotikabruk i Kommunene.
Han satte opp «drop-in-poliklinikk» på Zoom hvor studenter kunne få hjelp av forelesere. Nå får Jan Magnus Aronsen undervisningsprisen fra Studentparlamentet.
Forskerskolen NORHEART er blitt et viktig og nasjonalt samlende tiltak innen hjerteforskningsmiljøet med sine mer enn 400 medlemmer fra forskningsfeltet.
Vi tilbyr tre kurs fra høsten 2021. Søknadsfrister 1. august.