
Sammen i praksis (SamPraks) lærer studenter fra ulike helseprofesjoner tverrfaglig samarbeid i klinisk praksis. Det gir reel arbeidserfaring.
Sammen i praksis (SamPraks) lærer studenter fra ulike helseprofesjoner tverrfaglig samarbeid i klinisk praksis. Det gir reel arbeidserfaring.
UiO:Livsvitenskap finansierer i dag 14 konvergensmiljø som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse, miljø og bærekraft. Ny søknadsrunde er i gang. Forskere fra alle enheter ved UiO er velkomne til å delta.
Med aukande antibiotikaresistens treng vi ny behandling mot sjukdomsframkallande E. coli. Men då må vi forstå meir om korleis bakterien fungerer.
Kulturproblem i helsetenesta, korleis skal desse endrast? Etikk og jus er «buzzord» i helsetenesta om dagen. Begge skal nå få ein langt større plass i utdanninga av helsepersonell.
FN-dagen 24. oktober er en god påminnelse om FNs bærekraftsmål. Men hvordan skal vi jobbe med bærekraft og helse? I dette blogginnlegget beskriver jeg sammenhengen mellom bærekraft, målene og helseutdanningen.
Forskerne skal bruke digitale læringsplattformer for å distribuere åpne, nettbaserte kurs over hele verden om hvordan forebygge og behandle antibiotikaresistens.
Ph.d.-er med grunnutdanning fra ikke-nordiske europeiske land har blitt sjudoblet fra 2 prosent i 2005 til 13 prosent i 2019. Ph.d.-er med grunnutdanning fra land utenfor Europa har doblet seg fra 6 til 12 prosent.
– Målet er å finne personer som har en økt risiko for hjertesvikt. Det gjør vi ved hjelp av biomarkører og genetikk, sier Omland.
Førti studenter har fått arbeidserfaring fra forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap i sommer. Sommerprosjektene ble avsluttet med en utstilling og kåring av beste akademiske og populærvitenskapelige plakat.
Universitetsstyret vurderer at partnerskap med Oslo universitetssykehus (OUS) er det beste alternativet dersom Livsvitenskapsbygget ikke får økt rammen. Mandag 19.oktober leverte UiO og Helse Sørøst et kunnskapsgrunnlag for en samlokalisering av forskningsaktivitet.
Det forskes mye og intenst på hjernen – vårt mest komplekse organ. Vi har utviklet en database som skal gjøre det lettere å sammenligne data fra forskjellige studier.
Av de 30 prosjektene som ble innvilget midler av Stiftelsen DAM denne uken, får Helsam-forskere midler til ph.d.-kandidater i fire ulike prosjekter.
Etter å ha blitt corona-forsinket med et halvt år, var det ekstra stas å feire det første kullet fra innovasjonsprogrammet SPARK Norway. Uteksamineringen av totalt ni prosjekter ble markert med overrekkelse av diplomer og presentasjoner av alle prosjektlederne, også kalt SPARKees.
– Hvis du brenner for forskningsformidling bør du melde deg på, mener Katrine Rolid.
Verdens matvareprogram får Nobels fredspris 2020. -Dette er en pris etter mitt hjerte, forteller Wenche Barth Eide som i årevis har arbeidet for økt forståelse av ernæringsvitenskapenes rolle i internasjonalt utviklingssamarbeid.
Alvorlige psykiske lidelser har større dødelighet enn mange alvorlige somatiske sykdommer. Men hvordan er satsingen på denne pasientgruppen?
- Det blir en kombinasjon av nye former for e-læring, workshops, innleveringsoppgaver og "drop-in poliklinikk", forteller prosjektleder Jan Magnus Aronsen.
Helsefagutdanningene i Norge bør ha mer fokus på teknologi, innovasjon og entreprenørskap. Dette trengs for å møte utfordringene helse-Norge står overfor i årene som kommer, ifølge en rapport fra Helse- og omsorgsdepartementet.
Fotoutstillingen "Den fantastiske hjernen" flyttes til Ulrikkeplassen på Blindern.
Hvis du får vite at du har en genmutasjon som kan føre til sykdom senere i livet, ville du endret dette genet?
MUNI-HEALTH-CARE er en «excellent and well-driven research school», konstaterer midtveisevalueringen til Forskningsrådet.
Vi sover omtrent en tredjedel av livet og likevel vet vi forbausende lite om hvorfor vi sover. Man tenker seg at søvnen er viktig for å renske opp etter en lang dag med våkenhet, slik at man kan starte neste dag med blanke ark.
Digitalt allmøte ved IMB torsdag 17. september
Lurer du på hvordan immunsystemet fungerer? Er du nysgjerrig på hvordan en vaksine blir laget? Og når vil egentlig en vaksine mot Covid-19 være klar for bruk? Alt dette, og mer, ønsker vaksineforskerne Gunnveig Grødeland og Even Fossum å gi deg svar på i Vaksinepodden.
– Å skape gode utdanningsprogrammer er en lagsport som ikke bare involverer underviserne, men også studentene og administrasjonen, sier Jarle Breivik, utdanningsleder og fakultetets første meritterte underviser.