
Tidligere stipendiat Maria Skytioti i Maja Elstads forskergruppe er tildelt Marie Spånberg-prisen for 2020 for en artikkel som ble skrevet som del av doktorgraden. IMB gratulerer!
Tidligere stipendiat Maria Skytioti i Maja Elstads forskergruppe er tildelt Marie Spånberg-prisen for 2020 for en artikkel som ble skrevet som del av doktorgraden. IMB gratulerer!
Plasseringen betyr at forskerne har hatt stor betydning for utviklingen innen henholdsvis hjerteforskning og forskning på mental helse.
44 forskertalenter fra hele verden har kommet til UiO under Scientia Fellows-programmet det siste året for å drive medisinsk forskning og innovasjon i de fremste forskningsmiljøene.
Hun får prisen for arbeidet i biomedisinselskapet Vaccibody. – Dette er en meget velfortjent pris. Vaccibody er et eksempel på at livsvitenskapmiljøer ved UiO og Norge er i verdensklasse, sier Per Morten Sandset, viserektor for forskning og innovasjon ved UiO.
Forskningsrådet har offentliggjort at innovasjonsprisen går til gründer og vitenskapelig direktør Agnete Fredriksen i Vaccibody.
Forskpro er nå delvis integrert mot NSDs register. Forskere ved MED og OD må fortsatt registrere prosjektet i Forskpro før det meldes til NSD. Øvrige prosjekter fra UiO som er vurdert av NSD blir automatisk hentet inn til Forskpro.
"Publiser og les-avtalene" gjør det mulig for forskere å publisere åpent tilgjengelig og samtidig helt kostnadsfritt. Her kan du lese om hvordan du går frem.
Regjeringen tar sikte på å få Oslo universitetssykehus inn i deler av det planlagte Livsvitenskapsbygget.
Det er meldt inn fire tilfeller av koronasmitte på UiO de siste sju dagene.
Professor Anne Moen er koordinator for et nytt stort innovasjonsprosjekt, Gravitate-Health. 40 partnere fra 15 land er involvert i storsatsingen som skal utvikle digital og persontilpasset informasjon om medisiner.
Jenssen får prisen for sitt langvarige arbeid med nyresykdom, transplantasjoner og diabetes. Prisen ble delt ut på Verdens Diabetesdag 14. november.
Kreftforeningen tildeler forskningsmidler til seks prosjekter ved fakultetet. – Vi er stolte og glade for tildelingene som går både til yngre og til svært erfarne forskere, sier forskningsdekan Jens Petter Berg.
Kunnskapsbehovet under koronapandemien er så stort at det ofte kan gå litt fort i svingene, og risikoen for feil øker. Kildekritikk er viktig også i koronaens tid.
Én-dags tverrfaglig kartlegging av helse-og omsorgsbehov for utsatte barn og unge fungerer godt, viser ny rapport som ble lansert 12. november. CARE-modellens måte å kartlegge barn i risiko på får stor oppslutning, både blant helsepersonell, barnevernsansatte og barna selv.
Når det innføres koronatiltak og (an)befalinger til befolkningen, må det være åpenhet om hvilke vurderinger som ligger til grunn. Beslutninger basert på følelser kan på sikt undergrave folks tillit til myndighetene.
Johanna Olweus skal videreutvikle immunterapi med cellebaserte teknikker i sitt ERC Consolidator Grant-prosjekt.
I løpet av to dager samarbeider studenter fra forskjellige helsefagsutdanning ved UiO i tverrfaglige team. Møt studentene på SamPraks.
Sammen i praksis (SamPraks) lærer studenter fra ulike helseprofesjoner tverrfaglig samarbeid i klinisk praksis. Det gir reel arbeidserfaring.
UiO:Livsvitenskap finansierer i dag 14 konvergensmiljø som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse, miljø og bærekraft. Ny søknadsrunde er i gang. Forskere fra alle enheter ved UiO er velkomne til å delta.
Med aukande antibiotikaresistens treng vi ny behandling mot sjukdomsframkallande E. coli. Men då må vi forstå meir om korleis bakterien fungerer.
Forskerne skal bruke digitale læringsplattformer for å distribuere åpne, nettbaserte kurs over hele verden om hvordan forebygge og behandle antibiotikaresistens.
Ph.d.-er med grunnutdanning fra ikke-nordiske europeiske land har blitt sjudoblet fra 2 prosent i 2005 til 13 prosent i 2019. Ph.d.-er med grunnutdanning fra land utenfor Europa har doblet seg fra 6 til 12 prosent.
– Målet er å finne personer som har en økt risiko for hjertesvikt. Det gjør vi ved hjelp av biomarkører og genetikk, sier Omland.
Førti studenter har fått arbeidserfaring fra forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap i sommer. Sommerprosjektene ble avsluttet med en utstilling og kåring av beste akademiske og populærvitenskapelige plakat.
Universitetsstyret vurderer at partnerskap med Oslo universitetssykehus (OUS) er det beste alternativet dersom Livsvitenskapsbygget ikke får økt rammen. Mandag 19.oktober leverte UiO og Helse Sørøst et kunnskapsgrunnlag for en samlokalisering av forskningsaktivitet.