
Utbruddet av koronavirus fører også til at etablert praksis og lange tradisjoner må settes til side. Her er erfaringene fra mange av de som bidro i den første digitale disputasen.
Utbruddet av koronavirus fører også til at etablert praksis og lange tradisjoner må settes til side. Her er erfaringene fra mange av de som bidro i den første digitale disputasen.
I kriminalromaner og på film kommer rettsmedisineren til åstedet, bøyer seg over avdøde og konstaterer at døden inntraff kl. 16.05. Slik er det kun i fantasiens verden.
Instituttet arrangerte sitt første digitale allmøte tirsdag 31. mars. Oppmøtet var svært godt og stemningen var god. Dette ønsker vi å gjenta.
Covid-19 setter det norske helsevesen på prøve. En ny norsk pasientstudie i regi av Avdeling for allmennmedisin ved Universitetet i Oslo (UiO), ønsker å finne svar på hvordan sykdommen rammer den norske befolkningen.
Velvillige komitémedlemmer og sekretariat gjør hastebehandling mulig. REK forventer en økning i antall søknader på koronaforskning.
Informasjonsbrev om Q & A med professor og studiedekan 2. april, sendt på e-post til alle medisinstudenter ved fakultetet 31. mars. Tema: Hvordan er det å være medisinstudent i korona-tiden?
Informasjonsbrev sendt på e-post til alle bachelor og masterstudenter ved fakultetet 27. mars.
- Det er helt fantastisk! utbryter Cecilie Porsmyr, HR-ansvarlig i Helseetaten i Oslo kommune. På under ett døgn hadde170 erfarne medisinstudenter meldt seg til tjeneste.
Instituttets støttefunksjoner ivaretas så langt det er mulig. Nedenfor finner du informasjon om hvilket tjenestetilbud instituttets tekniske og administrative støtteenheter tilbyr under stengingen.
Medisin- og helsestudenter står nå i førstelinjen og er en viktig ressurs i helsevesenet. Slik er den nye hverdagen for våre studenter ved UiO.
Er du forsker eller kliniker og trenger publikasjoner om COVID-19?Medisinsk bibliotek har samlet ressurser om koronaviruset.
Å få en bevilgning som koordinator betyr at du har stor tillit. Både fra EUs Horizon2020-program og fra velrenommerte kollegaer.
Prosjektet RESCUER skal finne den beste behandlingen for hver enkelt kreftpasient ved å simulere ulike kombinasjoner av behandlinger i datamodeller. Prosjektet som ledes av Vessela Kristensen er finansiert av EUs program Horisont2020.
Informasjonsbrev sendt på e-post til alle bachelor og masterstudenter ved fakultetet 20. mars.
Ole Andreassen leder et EU-prosjekt som skal undersøke sammenhengen mellom mentale lidelser og hjerte- og karsykdommer. Målet er å få nye metoder som kan redusere risiko for å utvikle flere sykdommer samtidig.
Denne våren har et nytt virus satt en hel verden i beredskap. Men hva er egentlig et virus? Bli med på viruskurs for nybegynnere.
Informasjonsbrev sendt på e-post til alle medisinstudenter ved fakultetet 20. mars.
Informasjonsbrev sendt til alle medisinstudenter ved fakultetet 19. mars.
Informasjonsbrev sendt på e-post til alle studentene ved Institutt for medisinske basalfag (ernæringsstudenter) og ved Institutt for helse og samfunn 14. mars.
Arbeidsgruppen for Nasjonal delprøve har, i samråd med styringsgruppen, bestemt at nasjonal delprøve for medisinstudiet 27. mars 2020 blir forsøkt avviklet som en hjemmeprøve.
Informasjonsbrev sendt på e-post til alle medisinstudenter ved fakultetet 14. mars.
Det medisinske fakultet har underskrevet en avtale med Oslo Universitetssykehus om å låne ansatte til sykehusets håndtering av koronaepidemien.
Informasjonsbrev sendt på e-post til alle bachelor og masterstudenter ved fakultetet 13. mars.
Åpen dag er godt besøkt av elever fra videregående skole. I år stilte MED-fakultetet sterkt med studenter, undervisere og forskere. Alle klare til å rekruttere flere studenter til våre studieprogram.
Hvorfor har de fleste medisiner blitt testet kun på menn? Hvilke konsekvenser har det hatt for kvinnehelsen?