
Av de 30 prosjektene som ble innvilget midler av Stiftelsen DAM denne uken, får Helsam-forskere midler til ph.d.-kandidater i fire ulike prosjekter.
Av de 30 prosjektene som ble innvilget midler av Stiftelsen DAM denne uken, får Helsam-forskere midler til ph.d.-kandidater i fire ulike prosjekter.
Etter å ha blitt corona-forsinket med et halvt år, var det ekstra stas å feire det første kullet fra innovasjonsprogrammet SPARK Norway. Uteksamineringen av totalt ni prosjekter ble markert med overrekkelse av diplomer og presentasjoner av alle prosjektlederne, også kalt SPARKees.
– Hvis du brenner for forskningsformidling bør du melde deg på, mener Katrine Rolid.
Verdens matvareprogram får Nobels fredspris 2020. -Dette er en pris etter mitt hjerte, forteller Wenche Barth Eide som i årevis har arbeidet for økt forståelse av ernæringsvitenskapenes rolle i internasjonalt utviklingssamarbeid.
- Det blir en kombinasjon av nye former for e-læring, workshops, innleveringsoppgaver og "drop-in poliklinikk", forteller prosjektleder Jan Magnus Aronsen.
Helsefagutdanningene i Norge bør ha mer fokus på teknologi, innovasjon og entreprenørskap. Dette trengs for å møte utfordringene helse-Norge står overfor i årene som kommer, ifølge en rapport fra Helse- og omsorgsdepartementet.
Fotoutstillingen "Den fantastiske hjernen" flyttes til Ulrikkeplassen på Blindern.
MUNI-HEALTH-CARE er en «excellent and well-driven research school», konstaterer midtveisevalueringen til Forskningsrådet.
Digitalt allmøte ved IMB torsdag 17. september
Lurer du på hvordan immunsystemet fungerer? Er du nysgjerrig på hvordan en vaksine blir laget? Og når vil egentlig en vaksine mot Covid-19 være klar for bruk? Alt dette, og mer, ønsker vaksineforskerne Gunnveig Grødeland og Even Fossum å gi deg svar på i Vaksinepodden.
– Å skape gode utdanningsprogrammer er en lagsport som ikke bare involverer underviserne, men også studentene og administrasjonen, sier Jarle Breivik, utdanningsleder og fakultetets første meritterte underviser.
LEMONAID-prosjektet har som mål å hindre mutasjoner, og dermed hemme utviklingen av kreftsvulster i kroppen.
– Vi har laget en podcastserie om bruk av smertescoringsverktøy og smertebehandling av barn, forteller medisinstudentene Camilla Gustavsen og David Hui. Episodene er laget for medisinstudentene i undervisningen, men er også aktuelt for alt helsepersonell som skal jobbe med barn, i hovedsak leger og sykepleiere.
Årets prisvinnere Ole Andreassen, Bjarne Bogen og Jon Magnus Haga ble hedret da UiO feiret årsfest i Aulaen.
Skal du lage mat til bare deg selv for første gang? Her er åtte gode tips fra en av ernæringsforskerne våre.
SERAF-ledet prosjekt skal evaluere behandlingsformen og si noe om nytten av HAB i Norge.
Anna Stavdal er med i en prestisjetung komité som skal undersøke de europeiske landenes håndtering av koronapandemien.
Når koronasmitten igjen øker i Norge, prøver forskningsprosjektet CovidNor å lære mest mulig om koronaopplevelsen til pasienter og behandlere i kommunene, slik at vi bedre skal kunne forebygge pandemier i fremtiden.
– Barndommen er så viktig og så kort! Det er ille om denne tiden preges av sykdom, så om jeg kan bidra til at denne perioden blir så bra som mulig skal jeg være veldig fornøyd!
– Jeg gleder meg mest til å møte de nye studentene, og håper de får en så fin studiestart som mulig etter omstendighetene, sier faddersjef Kaisa Filtvedt. Etter intens planlegging og mye hardt arbeid er det endelig klart for både fysisk og digital studiestart for medisin- og helsefagsstudenter.
Senter for medisinsk etikk ved Universitetet i Oslo fikk nylig innvilget hele tre EU-prosjekter hvor senteret står som koordinator. Samlet får prosjektene 6 millioner euro.
– Jeg tror jeg helst vil bli forsker. Med flere eldre i verden må vi også ha god helse slik at det blir gode liv, ikke bare lange liv!
– Jeg tror koronakrisen virkelig har vist folk hvor viktig det er med god ledelse av sykehus og andre helseinstitusjoner!
Hva er det lurt å studere? Ane Aker visste ikke hva hun ville bli som voksen, men hun visste at hun syntes naturfag og særlig biologi var de mest interessante fagene på skolen. I høst blir hun medisinstudent.
Fra 2021 får nordmenn over 55 år tilbud om tarmkreftscreening. En studie utført av Klinisk effektforskning viser at bruk av kunstig intelligens kan kutte kostnader og gi bedre resultater.