Viten på lørdag: God helse - hva kan du gjøre?

Det gode liv kan føre til såkalte livsstilssykdommer. Hva kan du gjøre selv for å forebygge? Og er vi egentlig skyld i alt selv? Dette får du vite mer om i dette åpne seminaret på Litteraturhuset i Oslo 30. januar.

Hender som holder noen hvite greier

Viten på lørdag er en rekke populærvitenskapelige seminarer. Seminarene er et samarbeid mellom tre fakulteter: Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Det medisinske fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Solid kunnskap helt gratis

Seminaret er åpent for alle, og fullstendig gratis. En god deal, kaller vi det.

Dette er rett og slett en ypperlig måte å få med seg litt ny kunnskap på. Du trenger ikke være fagperson for å høste frukter av dette seminaret. Det er satt sammen for deg som synes medisin og helse er spennende - enkelt og greit.

1. God helse - hva kan du og flokken gjøre?

• Foredragsholder: Professor Per Fugelli, Institutt for helse og samfunn.

Foredraget vil skape nysgjerrighet på hvilke egenskaper ved samfunnet som påvirker enkeltmenneskets helse. Det gjelder utdanning, arbeid og inntekt - men også verdier som trygghet, frihet, verdighet og tilhørighet.

2. Hjertehelse - kjenn din risiko

8 av 10 tilfeller av hjerte- og karsykdom kunne vært unngått med en sunn livsstil. Hva påvirker din risiko for hjertesykdom? Og hvorfor er det viktig å starte forebygging tidlig?

3. Diabetes type 2 kan forebygges

Hvert år begynner mer enn 13.000 nordmenn på medisiner mot diabetes type 2. Vi vet nå at sykdommen kan forebygges ved hjelp av små endringer i kostholdet og en halvtime fysisk aktivitet hver dag.

Møteleder: Professor emeritus Kaare R. Norum

Presentasjoner vil bli lagt ut i etterkant av arrangementet.

Publisert 11. des. 2015 09:45 - Sist endret 5. aug. 2019 06:15