Er medisiner og helseteknologi for dyrt?

Vi har samlet eksperter innen helseøkonomi og ledere fra helseindustrien til foredrag og debatt.

Viten på lørdag er en rekke populærvitenskapelige seminarer. Seminarene er et samarbeid mellom Det medisinske fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Solid kunnskap helt gratis

Seminaret er åpent for alle, og fullstendig gratis. En god deal, kaller vi det.

Dette er rett og slett en ypperlig måte å få med seg litt ny kunnskap på. Du trenger ikke være fagperson for å høste frukter av dette seminaret. Det er satt sammen for deg som synes medisin og helse er spennende - enkelt og greit.

1. Medisiner - en investering snarere enn en kostnad

• Foredragsholder: Veronika Barrabés, daglig leder i Novartis Norge AS og styreleder i Legemiddelindustrien (LMI)

2. Hvordan kan helseindustrien bidra til utvikling av et bærekraftig globalt helsesystem?

• Foredragsholder: Kathrine Myhre, administrerende direktør, Norway Health Tech

3. Varme tanker, kalde beregninger. Hva er riktig pris på legemidler og leveår?

• Foredragsholder. Hans Olav Melberg, førsteamanuensis ved Avdeling for helseledelse og helseøkonomi, Universitetet i Oslo
      Hvilke kriterier ligger til grunn for prioritering? Kan vi sette en maksimal pris på leveår? Hvordan prissetter vi legemidler?

Møteleder: Professor Jan Frich

Publisert 17. nov. 2017 12:57 - Sist endret 20. feb. 2018 08:59