Viten på lørdag: Kosthold og kreft

Hvilket kosthold skal vi gi til kreftpasienter? Må vi gi forskjellige matvarer til pasienter med tykktarmskreft sammenlignet med de som har endetarmskreft?

Kålhode

I dag er det veldig god dokumentasjon på hva som kan forebygge kreftsykdommer. Men det vi ennå ikke har god nok kunnskap om er hva slags kosthold vi skal gi til kreftpasienter. Dette vet forskere ved UiO mer og mer om og de deler av sin kunnskap her.

Viten på lørdag er en rekke populærvitenskapelige seminarer. Seminarene er et samarbeid mellom tre fakulteter: Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Det medisinske fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Solid kunnskap helt gratis

Seminaret er åpent for alle, og fullstendig gratis. En god deal, kaller vi det.

Dette er rett og slett en ypperlig måte å få med seg litt ny kunnskap på. Du trenger ikke være fagperson for å høste frukter av dette seminaret. Det er satt sammen for deg som synes medisin og helse er spennende - enkelt og greit.

1. Kostholdets betydning for kreftpasienter

Hva vet vi i dag? Kan rådene fra kreftforebygging brukes?

Under og etter behandling: Vi ser nærmere på blant annet supplementer, antioksidanter, sukker, vitaminer/mineraler og behandling av symptomer

2. Ernæringens plass i en moderne kreftbehandling

Nye prinsipper for behandling, individrettet medisin.

Overvekt/undervekt er utbredt. Hvordan påvirker det behandling og overlevelse?

Vi ser nærmere på det nye Senter for klinisk ernæring.

3. Hva bør kreftpasienter spise?

Hva er tykk- og endetarmskreft?

Hva vet vi og hva gjør vi for å finne ut mer om kosthold og pasienter med tykk- og endetarmskreft?

Hva er de beste rådene per i dag?

Møteleder: Professor Rune Blomhoff.

Presentasjoner vil bli lagt ut i etterkant av arrangementet.

Emneord: kreft, ernæring
Publisert 3. juni 2015 16:28 - Sist endret 14. mars 2019 09:43