Circle U.-stipend til to studentinvolverende prosjekter i SHE

Det er første gang Circle U. tildeler stipend til studentinvolverende nettverksprosjekter om helse og bærekraft, og SHE fikk tilslag på to av fire utlyste stipender. 

panne, brille, ansikt, smiil, langt hår

Antoinette Fage-Butler, førsteamanuensis ved Aarhus Universitet, leder det andre prosjektet som heter Risiko, fremtidsfortellinger og bærekraft. Foto: Privat

-Dette gir veldig stor uttelling for SHE, vi er svært glade for å kunne bygge internasjonale studentnettverk knyttet til helse og bærekraft, sier styreleder i SHE Eivind Engebretsen.

Global helse, bærekraftig utvikling og individuelt ansvar

Gabriela Saldanha, forsker i SHE, skal lede den ene gruppen som heter Global helse, bærekraftig utvikling og indivduelt ansvar. Sammen med Universitetet i Beograd og Kings College i London skal de se på spenninger mellom individuelt ansvar og globale utfordringer både når det gjelder global helse, klima og demokrati. Man kan ikke se det ene uten å forholde seg til de andre. Hva er individet i dagens globale samfunn? For å finne nødvendige løsninger, må disse diskuteres og løses internasjonalt. 

Mer informasjon på engelsk her

Risiko, fremtidsfortellinger og bærekraft

Antoinette Fage-Butler, førsteamanuensis ved Aarhus Universitet, leder det andre prosjektet som heter Risiko, fremtidsfortellinger og bærekraft. I samarbeid med Universitetet i Oslo og Humboldt Universitet i Berlin, skal de se på spørsmål knyttet til løfter og mål om bærekraft blant ungdom. 

Mer informasjon på engelsk her

Mer om utlysningen i Circle U.

Emneord: Circle U., studentinvolverende nettverksprosjekter, helse og bærekraft
Publisert 9. aug. 2022 13:12 - Sist endret 9. aug. 2022 13:12