SHE-nytt uke 52

Tusen takk for året som har gått. Vi er svært takknemlige for engasjementet om SHEs virke og vi gleder oss til fortsettelsen.

Gulv, vegg, stoler i FNs bærekraftsfarger

Kontorlokalene i Frederikke-bygget på Blindern er ferdigstilt. Møteromstoler i FNs bærekraftsfarger. Foto: Gina F. Henrichsen

SHE-nytt uke 52

Hele åpningswebinaret, de enkelte foredragene hver for seg og foredragsrekken SHEtalks ligger nå tilgjengelige i vår spilleliste på YouTube.

Siste nytt:

• SHE har fått NFR-midler i et samarbeidsprosjekt med Humanistisk Fakultet (ledet av John Ødemark) som omhandler forholdet mellom miljø og helse. Prosjektet bygger videre på Engebretsens og Ødemarks prosjekt ved Senter for grunnforskning (CAS) ved Det norske vitenskapsakademi.

• SHE deltar i en av arbeidspakken til Circle U. Arbeidspakken ledes av Eivind Engebretsen.

• Publikasjoner: Aryeetey, E, Engebretsen, E, Gornitzka, Å, Maassen, P, Stølen, S. 2020. A step backwards in the fight against global vaccine inequities. The Lancet (2020)
  • I media:

-Lie, A.K., Dagsnytt atten NRK – som en forlengelse av kronikken skrevet i Klassekampen med studentene i SHE, 17/10-2020

-Leger vil prioritere koronavaksiner til innvandrere. Nettavisen, 17/10-2020

-Spjeldnæs, A.H., Skjæveland, I.S.R., Lengle, E., Grude, S., Lie, A.K., Alnæs-Katjavi, P. Flere utenlandsfødte dør av Covid-19, Klassekampen, 17/10-2020

-Gullestad, F.H. Frykter at folk vil dø i kø, Klassekampen, 17/10-2020

-Henriksen, S. Må styrke forskningsmiljøene, Klassekampen, 15/12-2020

-Spjeldnæs, A.H., Skjæveland, I.S.R., Lengle, E., Grude, S. Tillitsbrudd mellom myndighetene og minoritetsgrupper, Dagens Medisin, 14/12-2020

-Engebretsen, E., Gornitzka, Å., Maassen, P., Stølen, S. Vaksineulikhet: Ett skritt tilbake og veien videre, Bistandsnytt, 10/12-2020

-Vaccine inequities expose fault lines in North-South collaboration, University World News, 10/12-2020

• Lokalene er ferdige! Se vedlagt bilde.

Følg oss på Twitter @CentreSHE og del nyheter.

Vi vil samtidig ønske deg en riktig god jul!

Hilsen SHE

Eivind Engebretsen   Kristin M. Heggen    Trine Kleven