Klinisk hospitering i Kina

Kunne du tenke deg en måned i Kina i sommer? Fakultetet har samarbeidsavtaler med Peking University og Zhejiang University som begge ønsker å ta imot medisinstudenter fra UiO på klinisk utveksling sommeren 2014.

Lyst å dra på utveksling til sommeren? Da kan Kina være et alternativ.

Lyst å dra på utveksling til sommeren? Da kan Kina være et alternativ. Foto: Colourbox.com

Fakultetet har samarbeidsavtaler med Peking University (Health Science Centre) og Zhejiang Association for Science and Technology (ZAST), som begge ønsker å ta imot medisinstudenter fra UiO på klinisk utveksling sommeren 2014.

Både Peking University og Zhejiang University er med i C9 League, en sammenslutning av det som regnes som de ni beste universitetene i Kina.

Hospitering

Begge de to institusjonene har mulighet til å ta i mot to medisinstudenter fra Oslo for en måneds klinisk hospitering i perioden slutten av juli til slutten av august.

Søknad og søknadsfrist

Er du interessert i å hospitere? Send en e-post til sverre.bjerkeset@medisin.uio.no innen mandag 19. mai med informasjon om

• navn
  • kull/semester
  • hvilken avdeling du ønsker deg til
  • hvorfor du er interessert i denne utvekslingen

Legg også ved en CV på en side.

Fordi det kreves noe klinisk erfaring, må du være i 7. semester eller på høyere kull. Fakultetet dekker reise. Kost og losji må dekkes på egenhånd.

Peking University

Peking University er den største og mest prestisjefylte medisinske institusjonen i Kina, og ligger i hovedstaden Beijing. Både på nasjonale og internasjonale rankinger er Peking University rangert som det beste universitetet i Kina.

Peking University Health Science Center/ Beijing Medical University har ry på seg for å ha den beste medisinutdannelsen i landet. Det er tilknyttet 14 sykehus i Beijing Metropolitan Area, og regnes for å være ledende på moderne medisinsk forskning i Kina.

Zast

ZAST er en ikke-statlig, non-profit akademisk organisasjon som spesialiserer på forskning innen blant annet ingeniørvirksomhet, jordbruk og medisin. Zhejiang University er tilknyttet ZAST og ligger i byen Hangzhou i Zhejiang-provinsen, sørvest for Shanghai. Universitetet er en av Kinas eldste og mest prestisetunge institusjoner innen høyere utdanning.

Av Belinda Eikås Skjøstad
Publisert 8. mai 2014 09:40 - Sist endret 9. nov. 2017 10:55