Ny podcast om psykiske lidelser på iTunes

Psykopoden ble startet etter anmodning fra studentene i psykiatriundervisningen på medisinstudiet. Nå er den tilgjengelig for alle i iTunes.

Samtalepartnerne i denne serien er førsteamanuensis og lege Unn H. Haukvik, professor og undervisningsleder i psykiatri Jan Ivar Røssberg og klinisk stipendiat og lege Erlend Strand Gardsjord ved UiO. Foto: Øystein Horgmo, UiO

– Psykopoden er en podcast om hva psykiske lidelser er og hvordan de best mulig behandles, forteller Jan Ivar Røssberg, professor II ved UiO. 

Serien ble til etter anmodninger fra legestudenter som er i psykiatriterminen. Sammen med førsteamanuensis Unn H. Haukvik og lege og ph.d.-student Erlend Strand Gardsjord deler Røssberg sin kunnskap, og vil i enkelte episoder også invitere andre fagpersoner til å gjøre det samme. 

Psykopoden nå også på iTunes

– Responsen har vært veldig stor. Ikke bare fra medisinstudenter men også fra andre faggrupper som arbeider i psykisk helsefeltet. Vi håper at den på iTunes blir mer tilgjengelig for alle. 

– En del av episodene vil ta for seg aktuelle emner fra undervisningen. Vi har lyst til å ta opp ulike temaer fremover, alt fra bruk av tvang til virkningen av medisiner og hva som er samfunnsaspektet som årsak på psykiske lidelser. Han håper flere enn legestudenter ville ha glede av serien. 

Har du kommentarer eller forslag til temaer som bør tas opp ta kontakt med professor Jan Ivar Røssberg ved Institutt for klinisk medisin, UiO

Av Christina Heesch
Publisert 2. juli 2018 10:00 - Sist endret 2. juli 2018 11:41