Påskehilsen fra studiedekanen på medisin

Informasjonsbrev med påskehilsen sendt på e-post til alle medisinstudenter ved fakultetet 8. april.

Kjære alle medisinstudenter,

Elin O. Rosvold
Prodekan for medisinstudiet, Elin O. Rosvold

Jeg håper dere nå har rukket å kjenne litt på feriefølelsen. Årets påske er blitt annerledes enn tidligere år, slik som de siste ukene også har vært. Takk for deres gode innsats i denne perioden! Det har vært en utfordrende tid med store omstillinger og mange beskjeder. Vi håper likevel dere har fått et så bra utbytte som mulig, av de siste ukenes studier.

Det er krevende å gå fra undervisning i auditorier og grupperom til nettundervisning og selvstudium. På nettmøtet vi arrangerte sammen med MFU og MSU torsdag før påske, fikk vi noe innsikt i hvordan koronakrisen påvirker dere og studiene. Professor Pål Gulbrandsen inviterte da til å delta i mentorgrupper som kan følge hverandre utover våren og diskutere utfordringer og muligheter knyttet til livet som student.  Nå har vi så mange som har meldt seg, at vi kan starte den første gruppen. Flere grupper planlegges, så ta kontakt med Pål Gulbrandsen for å melde deres interesse.

Vi vil også invitere til et nytt medisinsk allmøte på Zoom torsdag 23. april kl. 17-18.  Mer informasjon kommer over påske.

UiO har bestemt at all undervisning skal være digital ut semesteret. Det betyr at vi også fremover må møtes på nett, samt at vi må fortsette å utvikle den digitale undervisningen. Vi er mange som jobber det vi kan for at dette skal fungere godt i ukene vi har foran oss. Vi setter pris på alle studenter som jobber med oss for å finne gode digitale løsninger, og vi ønsker dere skal vite at vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger dere kommer med. Hvis vi ikke vet hvor skoen trykker, er det utfordrende å forbedre løsningene.

Eksamen påvirkes også av at campus blir stengt frem til sommeren. Muntlig eksamen vil foregå via Zoom, og enkelte skriftlige eksamener vil bli endret til muntlig. Karakterskalaen på alle eksamener blir bestått/ikke bestått. Dere skal få beskjed om endringer knyttet til de enkelte eksamenene i god tid før eksamen avvikles. Beskjedene kommer fra modulledelsen.

Fredag 3.4. gjennomførte vi Nasjonal delprøve på modul 8 som 4-times hjemmeeksamen, og vårt inntrykk er at det gikk greit. Det lover godt for andre eksamener av samme slag.

Jeg vil benytte anledningen til å minne om tilgangen til e-bøker via universitetsbiblioteket.  Denne lenken er åpen ut mai,  men vi jobber med planer om forlengelse. Det er dessverre få norske lærebøker som er tilgjengelige på UB. Bibliotekene er stengt, men det er mulig å få digital hjelp.

Husk også alle våre nyttige e-læringskurs. Det siste som er kommet på plass, er et nytt, omfattende e-læringskurs om EKG.

Nå i påsken håper jeg imidlertid at dere alle nyter noen velfortjente feriedager. God påske til dere alle!

Beste hilsen,

Elin O. Rosvold, Prodekan for medisinstudiet