Få kunnskap om primær immunsvikt sykdommer

I den internasjonale primær immunsvikt-uka arrangeres det fagdag for medisinstudenter.

Immunsviktgruppen ved Barnemedisinsk avdeling, Rikshospitalet OUS i og Norsk Immunsviktforening inviterer til dialog gjennom å gi korte presentasjoner med mulighet for å stille spørsmål.

Primær Immunsviktsykdommer er en gruppe tilstander som er svært sjelden og som varierer i alvorlighetsgrad, når symptomene oppstår. Dette gjelder også hvordan diagnostisere sykdommen, og ikke minst hvilke type behandling som gis og som er tilgjengelig.

22. - 29. april er "PI week" over hele verden, en uke som vi i Norge også vil være med å markere for å skape oppmerksomhet om Primær Immunsvikt sykdommer.

Medisinstudenter og andre interesserte

Arrangør

Immunsviktgruppen ved Barnemedisinsk avdeling, Rikshospitalet OUS i og Norsk Immunsviktforening inviterer til dialog gjennom å gi korte presentasjoner med mulighet for å stille spørsmål.

Tema for fagdagen:

• Nyfødt screening – Diagnose – Behandling
  • Primær immunsvikt
  • Nyfødt screening
  • genetisk utreding exome sekvensering
  • Brukerhistorie
  • Overgang barn til voksenavdeling
  • European nursing guidelines for PID
  • Norsk immunsviktforening
  • Livskvalitet
  • CVID
  • Senter for sjeldne diagnoser