Adobe-applikasjoner

Fremgangsmåte for bestilling av Adobe lisenser.

Kiosk.uio.no

OBS! Vi minner om at  Adobe applikasjoner er tilgjengelig via kiosk.uio.no og view.uio.no. (Photoshop, Acrobat Pro, inDesign, Illustrator, Flash, Fireworks og Dreamweaver). Disse krever ikke installasjon og er gratis å bruke.

Vilkår

Adobe benytter leie lisens, og du eier derfor ikke produktet, men har bruksrett i den lisensperioden man kjøper. Dette gjelder alle nye lisenser på alle Adobeprodukter.

Utover ordinære retningslinjer for service og hjelp til installasjon av applikasjonene, gis det ingen support fra lokal-IT.

• Brukere eier ikke lisensen, men leier den av Adobe.
  • Avtalen har en årlig faktureringsdato, uavhengig av bestillingsdato. Ved faktureringsdato vil man også få mulighet til å forlenge avtalen. (1 år).
  • Alle brukere av Adobe programvare (Acrobat 11, cs 6.0 og senere) må opprette en personlig Adobe-konto da programvaren krever innlogging (lisenskontroll).
  • Leie av lisens medfører tilgang til skylagring med din Adobe-ID med en grense på 20 GB. Har du ingen aktive lisenser nedskaleres kapasiteten til 2 GB gratis lagring. Merk at du fortsatt kan lagre lokalt, men du bør som standard lagre dine arbeidsfiler på ditt UiO hjemmeområde. Hvis man alikevel ønsker å benytte seg av skylagring hos Adobe, så vær oppmerksom på hva slags data og informasjon du lagrer!

Sensitive data skal ikke under noen omstendigheter lagres på skytjenester. Se UiO's retningslinjer for skytjenester.

For hjelp til installasjon, vennligst kontakt drift@klinmed.uio.no

Lurer du på noe? Du finner også en omfattende FAQ på Adobes sider.

For bestillere

Bestillingen skal kun gjøres av rekvirent/BDM.

• Bestilles av leverandøren Crayon via fritekst i Basware, med ønsket lisens.
    Før på fullt navn, UiO brukernavn og UiO e-postadresse på den som skal bruke programmet. Skriv at lisensen skal knyttes mot Klinmeds avtale: "Lisens knyttes til avtale "VIP-nr A9AC95427B5196C79CBA (UiO, Medisinsk fakultet, Institutt for klinisk medisin (administrator: André Øien)". Alt dette skal skrives inn i Kommentar til leverandør.
  • Etter at bestillingen er sendt til Crayon, send en e-post med informasjon om bruker(ne) og E-nummer til drift@klinmed.uio.no, administrator for Adobe avtalen ved Klinmed.
  • IT legger inn de bestilte lisensene i Admin konsoll og bruker(ne) mottar en e-post fra Adobe når lisensen er tilordnet og program kan lastes ned.
  • Ta kontakt med drift@klinmed.uio.no for hjelp med installasjon av Adobe applikasjon.
Publisert 22. okt. 2015 15:32 - Sist endret 7. mai 2020 10:57