English version of this page

Epidemier og afrikanske helsesystemer: Covid-19 i Kenya

Prosjektet fokuserer på et presserende problem i global helse: responsen fra afrikanske helsesystemer på Covid-19-pandemien.

Ved å kombinerer antropologi, epidemiologi og folkehelse forsøker dette prosjektet å forstå den pågående virkningen av covid-19-pandemien på helsesystemer og helse i Øst-Afrika, og forholdet mellom politikk mot epidemier og menneskers levebrød og liv.

Ettersom covid-19 skaper medisinsk og økonomisk ødeleggelse over hele verden, fremheves betydningen av robuste nasjonale helsesystemer. Vi må forstå former for motstandskraft så vel som sårbarhet i helsesystemer når de reagerer på nye epidemier. Vi må også forstå hvordan epidemiske inngrep forholder seg til menneskers liv. Ved å bruke etnografiske metoder kombinert med folkehelse og epidemiologi, vil prosjektet vårt produsere viktig kunnskap om covid-19 og det kenyanske helsesystemet, fra perspektivene til de som jobber innenfor og bruker det. Mer generelt har vi som mål å utforske krysningen mellom epidemier, helsesystemer og menneskers liv.

Les mer om prosjektet på den engelske prosjektsiden. 

Mål

Prosjektets mål er å utforske krysningen mellom epidemier, helsesystemer og menneskers liv, med fokus på Kenyas respons på covid-19.

Samarbeid

University of Maseno Kenya, The Kenya Medical Research Institute; University of Cambridge UK. 

Finansiering

Norges forskningsråd.

Start - Slutt

Juni 2021 til juni 2025.

 

 

Emneord: COVID-19, Kenya, pandemi, epidemier
Publisert 5. nov. 2021 08:04 - Sist endret 7. des. 2021 08:01

Kontakt

Prosjektledere: Ruth Jane Prince and Paul Wenzel Geissler