Arbeidsområder
Jeg jobber med flere forskningsprosjekt innen klinisk ernæringsforskning, valideringsstudier og postprandielle kost-studier. Jeg utvikler også digitale kartleggingsverktøy for kosthold og fysisk aktivitet.
Jeg er tilknyttet professor Stine M. Ulven sin forskningsgruppe:
- NUTRIOME: Precision nutritionand postprandial immune response. A Marie Skłodowska-Curie actions (MSCA) Doctoral Network
- Nutrifrail: Bone health in elderly and frail participants in the AmaroneFU study
- Omega3PT:
Effekt av omega-3-fettsyrer på postprandial triglyseridrespons hos friske voksne personer
- PI-studien: Impact of fat quality on Postprandial Inflammation.
- LongiTOOLS:
Study the assessment of multiple environmental, socioeconomic, psychosocial, lifestyle and biological factors to which an individual is exposed throughout their life.
- Norwegian Dietary Guidelines and Colorectal Cancer Survival study (CRC-NORDIET) eller på norsk "Typisk norsk-studien": Dette omhandler hvordan et endret kosthold påvirker helsetilstanden og utvikling av livsstilssykdommer etter behandling for tykk- og endetarmskreft. Kostholdet i studien er basert på de norske kostrådene fra Helsedirektoratet.
- DIGIKOST-studien: Digital kartlegging av kosthold, fysisk aktivitet og tobakssvaner. Dette innebærer utvikling og bruk av digitale spørreskjemaer og aplikasjoner til mobile plattformer til å registerere kosthold og andre livsstilsfaktorer.
- Ansvar for lavdose-røntgen maskin (Dual Energy x-ray absorptiometry (DXA)) til å måle ulike kroppsmasser plassert på Senter for klinisk ernæring, UiO. Er med i flere prosjekt der DXA målinger og analysering av disse data inngår. Her inngår også samarbeidsprosjekt med radiologer tilknyttet Oslo Universitetssykehus og kroppsammensetning mål med Computed tomography (CT).
Bakgrunn
2018: PhD i klinisk ernæring, Avdeling for ernæringsvitenskap, Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo
1999: Cand. Scient i biologi, Biologisk institutt, Matematisk- naturvitenskapelig fakultet, Universitetet i Oslo