Hege Berg Henriksen

Bilde av Hege Berg Henriksen
English version of this page
Telefon +47 22851520
Mobiltelefon +47 99459673
Rom 2185
Brukernavn
Besøksadresse Sognsvannsveien 9 Domus Medica 0372 Oslo
Postadresse Postboks 1046 Blindern 0317 Oslo

Arbeidsområder

Jeg jobber med flere forskningsprosjekt innen klinisk ernæringsforskning tilknyttet professor Rune Blomhoff sin forskningsgruppe:

- Norwegian Dietary Guidelines and Colorectal Cancer Survival study (CRC-NORDIET) eller på norsk "Typisk norsk-studien": Dette omhandler hvordan et endret kosthold påvirker helsetilstanden og utvikling av livsstilssykdommer etter behandling for tykk- og endetarmskreft. Kostholdet i studien er basert på de norske kostrådene fra Helsedirektoratet.

- DIGIKOST-studien: Digital kartlegging av kosthold, fysisk aktivitet og tobakssvaner. Dette innebærer utvikling og bruk av digitale spørreskjemaer og aplikasjoner til mobile plattformer til å registerere kosthold og andre livsstilsfaktorer. 

- Ansvar for lavdose-røntgen maskin (Dual Energy x-ray absorptiometry (DXA)) til å måle ulike kroppsmasser plassert på Senter for klinisk ernæring, UiO. Er med i flere prosjekt der DXA målinger og analysering av disse data inngår. Her inngår også samarbeidsprosjekt med radiologer tilknyttet Oslo Universitetssykehus og kroppsammensetning mål med Computed tomography (CT).

Bakgrunn

2018: PhD i klinisk ernæring, Avdeling for ernæringsvitenskap, Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo

1999: Cand. Scient i biologi, Biologisk institutt, Matematisk- naturvitenskapelig fakultet, Universitetet i Oslo

Emneord: Ernæring, Klinisk ernæringsforskning, Kostholdsforskning
Publisert 13. apr. 2011 11:03 - Sist endret 26. apr. 2021 10:34