Matvaretabellen.no

Hva består en kaffe latte av? Hvor mange karbohydrater er det egentlig i en appelsin? Matvaretabellen.no gir deg svaret.

Kvinne drikker juice

Foto. Gunnar F. Lothe, UiO.

På Matvaretabellen.no får du enkelt oversikten over næringsinnholdet i de vanligste matvarene vi spiser her i landet.

Om tjenesten

  • Den norske matvaretabellen ble første gang utgitt i 1960, og nettversjonen kom i 2006. I 2012 kom Matvaretabellen.no i nytt design.
  • Alle tabellverdiene er oppgitt pr 100 g spiselig vare.
  • Matvarenes innhold av energi og næringsstoffer er oppgitt i den tilstand de vanligvis finnes i butikken, men tabellen gir også næringsinnhold for et utvalg tilberedte matvarer og retter.
  • Matvaretabellen oppdateres kontinuerlig ettersom nye matvarer og ingredienser og produksjonsmetoder endres i matvarer.

Tjenesten er utarbeidet av forskere ved Avdeling for ernæringsvitenskap i samarbeid med Mattilsynet og Helsedirektoratet.

Kan brukes uten nett-tilgang

Det er mulig å laste ned Matvaretabellen.no til nettleseren din. Da kan du bruke tabellen selv om du ikke er koblet på Internett.

I praksis fungerer det slik at Matvaretabellen.no lastes ned på din maskin første gang du åpner Matvaretabellen.no. Dette vil også skje hver gang du er tilkoblet nettet, slik at eventuelle oppdateringer fra Matvaretabellen.no hele tiden lagres. Når du ikke er koblet til Internett har du likevel tilgang til Matvaretabellen.no. Dette kalles såkalt offline-funksjonalitet.Offline-støtte skal kunne fungere på alle nettlesere.

Slik bruker du tabellen offline

Du finner Matvaretabellen uten nett-tilgang på samme måte som ved nett-tilgang ved å skrive www.matvaretabellen.no i adressefeltet til nettleseren din. Siden Matvaretabellen.no er lastet ned på nettleseren din ved tidligere besøk, kan du bruke tabellen som vanlig.

Bruk ressursen

Matvaretabellen.no

Publisert 9. mai 2012 11:18 - Sist endret 10. feb. 2021 19:56