Legepodden

Kaisa Filtvedt (23) er medisinstudent på 8. semester og har søkt på vegne av Legepodden. Legepodden en gruppe medisinstudenter og ferske leger som lager en podcast som intervjuer leger om de personlige og faglige sidene av legelivet.

Foto: SMI

Hva går prosjektet ut på?

Prosjektet går ut på å lage en podcast som tar et dypdykk i legespesialisters karrierevei – fra de skjønte de ville starte på medisinstudiet til den spesialistrollen de besitter og brenner for i dag. Med podcasten ønsker vi at lyttere skal reflektere over egne karrierevalg og bli bevisst karrieremulighetene som finnes. 

Vi ønsker å bidra til å flytte perspektivet hos studentene fra ionekanaler og celler til hva et liv som lege faktisk innebærer. Vi håper at studentene vil se på utdanningen de tar med et helhetlig og framtidsrettet perspektiv.  – Med et slikt perspektiv tror vi også at studentene vil ta bevisste og bærekraftige valg om eget liv og karriere, samtidig som de blir motivert når de tenker på mulighetene som ligger foran dem.  

Hvorfor ønsket dere å søke på SHE-stipend?

Podcasten har allerede eksistert i et halvt år. Vi har hatt et ønske om å produsere flere episoder en stund, men har manglet midler. At vi får stipend fra SHE gir oss de midlene vi har manglet. Vi i Legepodden er veldig glad for at SHE kan bidra til å senke terskelen for studenter som ønsker å utvikle kreative prosjekter.

Hva ønsker dere å oppnå med prosjektet?

Et hårete mål er at denne podcasten blir en kjent inspirasjonskilde for medisinstudenter som lurer på hva det faktisk vil si å være lege og hvilke særtrekk de ulike spesialitetene har. 

 

Intervjuet av Oline Marie Sæther.

Publisert 23. sep. 2020 11:59 - Sist endret 25. sep. 2020 14:41