Simulering og tverrfaglig samarbeid
Virtuelle ressurser som simuleringsdukker, smarte klær og annet relevant utstyr for å simulere full klinisk undersøkelse og håndtering av subakutte hendelser. Forskningslaboratoriet skal brukes til å teste ut hvordan det er mulig å tilegne seg ny kunnskap med simuleringer.

Helsepersonell og studenter kan ta på smarte klær som gjør det tyngre og vanskeligere å bevege seg, for å leve seg inn i hverdagen til mange eldre. Foto: Yngve Vogt
I UiO:eColab kan helsepersonell og studenter trene på subakutte situasjoner i primærhelsetjenesten ved bruk av en avansert simuleringsdukke. De kan øve på alt fra ultralydmålinger av fostre til å måle blodtrykk, sette inn sprøyter og kanyler og til å finne rett åre for blodprøver, noe som ofte kan være vanskelig på gamle pasienter.
Studentene i medisin og masterstudiet i avansert geriatrisk sykepleie får også muligheten til å leve seg inn i hvordan eldre pasienter har det, for eksempel hvor vanskelig det er å bevege seg med reumatisme. Trikset er å bekle seg selv med tunge og stramme gjenstander rundt knær, albuer og andre steder på kroppen, slik at studentene kan føle hvor tungt det er å bevege seg. Spesialhansker med elektriske signaler kan brukes til å demonstrere livet til pasienter med Parkinsons sykdom. Spesialhanskene sørger for skjelvinger i hendene. Da kan studentene selv kjenne hvor vanskelig det er å løfte et glass med vann.