Off-side burgere med grønt

Hjemmelagede burgere og hamburgerbrød med spinat blir off-side-burgere til fotballfest i barnehagen eller en bursdagfeiring.

Foto: frukt.no

Denne retten tar over én time å lage. Det er inkludert baking av hamburgerbrød. De kan du bake en annen dag i en større porsjon og fryse ned. Oppskriften gir 20 porsjoner.

Ingredienser

10 dl vann
2 dl kulturmelk
50 g gjær
6 ts salt
1 ts malt muskat
2 pk dypfryst spinat
2 kg hvetemel
 
Hamburgere:
3 kg karbonade
salt og pepper
4 ss olje til steking
 
Pynt:
 
Velg 4 eller flere slags grønt fra listen:
2 stk hodesalat eller annen type salat
10 stk tomat
2 stk slangeagurk
200 g bønnespirer eller andre spirer
2 stk rød paprika
4 stk gulrot

Fremgangsmåte

Rundstykkene:

Tin spinaten og klem ut væsken av den.
Bland vann og melk i en stor skål og rør gjæren ut i det. Tilsett salt, muskat og spinat.
Rør i melet litt om gangen. Det skal så mye mel til at deigen slipper bakeskålen.
Dryss deigens overflate med litt mel og dekk skålen med et klede. De skal nå heve til dobbelt størrelse i ca. 1 1/2 time i romtemperatur.
Kna deigen. Er den litt for klisset, så tilsett litt mer mel.
Med to skjeer legges en passe porsjon deig på en stekeplate med bakepapir. Rundskykkene skal ikke være for store.
La rundstykkene etterheve til dobbelt størrelse - ca. 1/2 time.
Stek rundstykkene i 20-25 min. ved 225 grader C på midterste rille.

Hamburgere:

Bland karbonadedeigen med salt og pepper.
Form til ca. 20 små hamburgere som stekes i panne med litt olje.

Servering:

Vask grønnsakene og skjær de fint opp. Legg grønnsaken over i små skåler.
Burger-rundstykkene deles og legges på et fat.
Når fotballspillerne er sultne kan de plukke sammen til sin egen off-side-burger.
Serveres med ketchup.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:25 - Sist endret 21. juni 2018 10:28