English version of this page

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• fett-barn-colourbox8164263-660 Så enkelt får barnet ditt rett type fett 7. aug. 2017

Vi blir mer og mer usikre på hva slags fett, og hvor mye av det vi bør spise. Her er de nye kostrådene om fett, hvilken type og mengde, som er best for barn.

• knorum Kaare Norums sykdom 19. mai 2017

Kaare R. Norum er en av Norges mest kjente forskere. Kanskje mest kjent i tospann med Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet på 70- og 80-tallet, men også tidligere rektor ved Universitetet i Oslo. At han har fått en sykdom oppkalt etter seg er for de fleste mer ukjent.

Dette er hans egen beskrivelse av hvordan sykdommen ble oppdaget.

21. aug. 2017 10:15 , Nye Auditorium, Domus medica,

Cand.med. Ingunn Bjarnadottir Solberg ved Institutt for medisinske basalfag avholder prøveforelesning over oppgitt emne: Legers jobbtilfredshet ut fra et teoretisk perspektiv - påvirkning fra organisasjon, arbeidsmiljø og samfunnsmessige endringer.

21. aug. 2017 10:15 , Rikshospitalet B: Seminarrom 1 B2.U001

M.Sc. Jacob Juel Christensen ved Institutt for medisinske basalfag avholder prøveforelesning over oppgitt emne: The global epidemic of atherosclerotic cardiovascular disease: should the battle start in utero?