English version of this page

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• knorum Kaare Norums sykdom 19. mai 2017

Kaare R. Norum er en av Norges mest kjente forskere. Kanskje mest kjent i tospann med Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet på 70- og 80-tallet, men også tidligere rektor ved Universitetet i Oslo. At han har fått en sykdom oppkalt etter seg er for de fleste mer ukjent.

Dette er hans egen beskrivelse av hvordan sykdommen ble oppdaget.

• klebsiella-pneumoniae-bacterium-niaid-flickr-660x Multiresistente bakterier kan bekjempes med statistikk 13. mars 2017

Resistens fører til at bakterier som i dag er ufarlige kan bli livstruende igjen, slik de var for hundre år siden før Alexander Fleming oppdaget penicillin.

30. juni 2017 10:15 , Rotunden på Domus Medica, Sognsvannsveien 9, Oslo

M.Sc. Graciela Lopez Soop ved Institutt for medisinske basalfag avholder prøveforelesning over oppgitt emne: A-kinase anchor proteins: Biological functions and roles in human disease

30. juni 2017 13:15 , Rotunden på Domus Medica, Sognsvannsveien 9, Oslo

M.Sc. Graciela Lopez Soop ved Institutt for medisinske basalfag vil forsvare sin avhandling for graden philosophiae doctor (ph.d.): Study of the multifunctional nuclear scaffold protein A kinase anchoring protein 95.