Å behandle sykdom - eller legge til rette for å leve et liv?

Foredrag ved Arnhild Lauveng, spesialist i klinisk samfunnspsykologi (PhD)

Den tradisjonelle tilnærmingen innen psykiatrien har vært at man skal behandle pasientens symptomer eller sykdom, og så kan han/hun gå videre og fortsette livet når behandlingen er ferdig. Men for mange pasienter - særlig de med sammensatte og langvarige vansker, relasjonstraumer og generelt kompliserte liv - fungerer dette dårlig. De blir ikke "friske" så fort, og ofte kan sosiale og relasjonelle forhold være det som både opprettholder problemer, og som også er nøkkelen til bedring og utvikling.

Arnhild Lauveng er spesialist i klinisk samfunnspsykologi, og er en aktiv foreleser og forfatter. Bøkene "I morgen var jeg alltid en løve", og "Unyttig som en rose" handler om hennes egne erfaringer med å ha hatt diagnosen schizofreni.

Medisinsk-filosofisk forum

Leger, medisinstudenter og andre som er interessert i medisin, helse og filosofi ønskes med dette velkommen til diskusjonskvelder om medisinsk-filosofiske temaer. I den travle hverdagen gis det lite rom for faglige refleksjoner og diskusjoner med medisinsk-filosofisk vinkling.

Publisert 17. apr. 2018 14:49 - Sist endret 28. aug. 2018 08:45