OPTIM-PARK studien omtalt i Tema Parkinson

Nestleder i styret til Norges Parkinsonforbund, Pål Christian Roland, sier det er viktig at de som selv har Parkinson sykdom må bidra i forskning for å få til et gjennombrudd. 

Bildet kan inneholde: halsbånd, smil, font, materiell egenskap, utgivelse.

Tema Parkinson

Hovedtema for Tema Parkinson nr 2/22 er forskning på Parkinson sykdom. Nestleder i styret til Norges Parkinsonforbund, Pål Christian Roland, forteller i et intervju på side 16-17 om sin deltagelse i ulike forskningsprosjekter, deriblant OPTIM-PARK. Roland sier denne typen prosjekter er verdifulle. 

– Forskning på parkinson bør ikke bare handle om medisiner og legemidler, men også forsøke å finne ut hvordan parkinsonpasienter best kan leve med sykdommen og få et best mulig liv. Som for eksempel hva som skal til for at vi kan bo hjemme lengst mulig med best mulig livskvalitet?

Videre forteller Roland om prosjektet og de ulike tilbakemeldingene vi har fått gjennom prosjektet. Han utdyper:

– Jeg tenker at det ligger et potensiale i å bedre informasjonsstrømmen knyttet til sykdommen. Men dette funnet bekrefter også at vi som har parkinson er svært forskjellige, det er ulike behov og sykdommen utvikler seg forskjellig fra person til person.

Les hele saken i Tema Parkinson.

Publisert 8. juli 2022 10:53 - Sist endret 8. juli 2022 12:49