Dagsorden instituttrådsmøte Helsam 13. september 2017

Dagsorden til instituttrådsmøte 13. september 2017, kl 9 - 11 på møterom 123 Fredrik Holsts hus

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Referatet fra møtet 16. mai er sendt ut tidligere.

 

Diskusjonssaker

   
Primærhelsetjenestesatsning

Som det ble informert om i august skal instituttet presentere en konkretisert plan for satsning på primærhelsetjenesten for fakultetsstyret. På grunn av mange saker til behandling i fakultetsstyrets møte i september er saken utsatt til møtet 31. oktober. Foreløpig beskrivelse av satsningen for innspill og kommentarer fra instituttrådet.

 

Rapportering 2. tertial 2017

Virksomhetsrapporten for 2. tertial er fokusert på oppnådde resultater for 2016 og bidrag til måloppnåelse i UiOs årsplan. I tillegg skal vi levere økonomirapport for perioden.

Vi har lagt inn Helsams produksjonsresultater for 2016 med noen kommentarer i malen for resultatrapportering. Våre resultater er lagt inn og kommentert på side 2 i det som for øvrig er et maldokument for rapporteringen. Vi vil ettersende oppdatert forslag til rapport sammen med forslag til økonomirapport  når regnskapstallene er klare.

 

Rekruttering av dekan

Fakultetet har bedt instituttene om innspill til rekrutteringsform for dekan innen 3. oktober. Forslaget henviser også til Underdal-rapportens vurdering av saken.

Instituttrådet diskuterte Underdal-utvalgets rapport i mai 2016 og konkluderte den gangen med å anbefale valg som rekrutteringsform for vitenskapelige lederstillinger ved universitet. I instituttets høringssvar heter det:

Når det gjelder ledelse, er det Helsams oppfatning at denne må være godt tilpasset institusjonens kultur og organisasjonens egenforståelse. Ledelsen må ha høy legitimitet. Disse vurderingene gjør at vi ønsker valgt ledelse. Vi er åpne for nye varianter som beskrevet, for å sikre demokratiske og reelle valg.

Vi ber om innspill på om det er nye vesentlige momenter i fakultetets forslag eller om vi skal opprettholde synet fra høringssvaret i 2016.

 

Informasjonssaker

   

Masterportefølje

Instituttleder orienterer om status i arbeidet med reorganisering av masterporteføljen.  
HMS

 

 

Informasjon om aktuelle saker

 

 

Eventuelt

   
Publisert 7. sep. 2017 09:57 - Sist endret 12. sep. 2017 13:54