Referat instituttrådsmøte Helsam 15. mai 2019

Referat fra instituttrådsmøte 15. mai 2019, kl 9 - 11.10 på møterom 123 Fredrik Holsts hus

Tilstede: 

Terje P Hagen, Eline Aas, Kåre Moen, Ragnhild Hellesø, Hanne Valeur, Kirsti Langvatn, Line Løw, Tiril Seppola Reed

I tillegg; Knut Tore Stokke (referent)

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til innkallingen

Det var ingen kommentarer til innkallingen eller til referatet fra møtet 21. januar.

 

Diskusjonssaker

   

Revisjon av masterprogrammer

Instituttleder innledet til diskusjon med en oppdatering av status i saken. Forslag til endringer i ICH og THF er oversendt fakultetet. Vi svarer ut noen oppfølgingsspørsmål for disse to programmene innen 20. mai. En overgang fra AGS til AKS skal behandles i fakultetsstyret 21. mai.

 

Diskusjonen ble innledet med en avklaring av forskjellene i saksbehandling mellom endringer i et studieprogram og prosedyren for nedleggelse og opprettelse. Fakultets forståelse har vært at endringen på ICH og THF ikke er av en større karakter enn at de kan godkjennes av studiedekan som endringer, mens tilpasningen til en ny ekstern forskrift gjør at fakultetet mener at en endring fra AGS til AKS krever den mer omstendlige prosessen med nedleggelse og opprettelse av nytt program. Det var tilslutning til at spørsmålet om et rent navnebytte fra AGS til AKS kunne tas med til fakultetsstyrebehandlingen 21. mai. 

 

I den videre diskusjonen var det særlig fokus på ressursinnsatsen i de reviderte programmene ICH og THF. Økt utnyttelse av studieplasser er den viktigste forklaringen på den betydelige økningen i ressursinnsats som omleggingen vil føre til. Instituttrådet var bekymret for om denne økte innsatsen er gjennomførbar i en situasjon hvor instituttets økonomi tilsier at vi ikke kan øke bemanningen. Det var tilslutning til at vi ber om fakultetets godkjenning av programmene slik de foreligger, men tar en ny vurdering av om vi vil publisere og lansere alle de elektive emnene eller ta ned noe av innsatsen gjennom ikke å tilby alle emnene. I tillegg må det jobbes med å innføre mer effektive veiledningsformer.

 

I diskusjonen om en omlegging fra AGS til AKS ble det særlig fokus på fordeler og ulemper med en mulig dobbeltgradsløsning sammen med Lovisenberg. Rådet så både muligheter og risiko med en slik modell. Viktige muligheter var redusert ressursinnsats, mulighet til å tydelliggjøre vår kompetansprofil og kobling av programmet mot en BA-utdanning i sykepleie. På risikosiden ble det særlig trukket fram at et formalisert samarbeid med en høyskole kunne bidra til å stille spørsmål til hvorfor vi skal ha et sykpleievitenskapelig miljø ved fakultetet/UiO. 

 

 

 

Innspillene fra diskusjonen tas med til oversendingen til fakultetet og det videre arbeidet med implementering av endring av programmene. 

 

Virksomshetsrapport for T1 2019

Forslag til ledelsekommentar og økonomirapport for T1 2019 ble delt ut og gjennomgått. 

Det ble spilt inn to forslag til justeringer i ledelseskommentaren; inkludere informasjon om søkertallene til studieprogrammene og miljøstøtten fra NFR til prosjektet NORCHER. 

 

Rådet ga i tillegg uttrykk for at det kunne være nyttig å jobbe mer langsiktig med ledelseskommentarene. For å legge til rette for bedre innspillsmuligheter vil vi sende ut bestillingen for rapporteringen for andre tertial til rådet når vi får den fra fakultetet. Det ble også foreslått at vi over tid bør bruke ledelseskommentaren til å vise fram det faglige innholdet i instituttet. 

 

Informasjonssaker

   
Instituttleder orienterer om aktuelle saker  
HMS    

Eventuelt

   
Publisert 23. mai 2019 13:34 - Sist endret 23. mai 2019 13:34