Ny studentleder i SHE

Bærekraftig helse handler om å utnytte kloke hoder og gode innovative løsninger, det handler om likestilling og ikke minst å tilby alle like gode helsetilbud nå og i fremtiden.

smil, skuldre, svart, hvit

Foto: Adservice

Mathilde Røed Jørgensen har allerede sittet i studentgruppa i SHE siden nyttår, og fra august har hun tatt over ledervervet etter Siri Hundstad Quamme. 

- Det viktigste målet for meg som leder av wp5 i SHE er å gjøre oss enda mer synlig for studentene. Nå som vi kan møtes fysisk igjen håper jeg vi får til flere spennende arrangementer som studentene kan involvere seg i, forteller Mathilde. 

Bærekraftig helse

Mathilde er masterstudent i helseledelse og helseøkonomi på UiO, og har en variert bakgrunn med en bachelorgrad i markedsføring og enkeltemner innen statsvitenskap og likestilling. Hun er opptatt av det tverrfaglige i helseperspektiv:

- Bærekraftig helse er veldig mye og veldig bredt. Det handler om å skape verdier uten at det går på bekostning av miljøet og det handler om å ikke pushe grensene på overmedisinering og produsering av medisiner. Bærekraftig helse handler om å utnytte kloke hoder og gode innovative løsninger og det handler om likestilling og ikke minst å tilby alle like gode helsetilbud nå og i fremtiden. 

Studierelevans

- Det er veldig relevant for meg å jobbe i SHE for studiene mine. Jeg tar en spesialisering i management, og denne jobben gir meg erfaring innen lederskap i tillegg til prosjektarbeid og arrangementer. I tillegg er jobben et godt supplement til utdanningen min, forteller Mathilde, da bærekraft i et helseperspektiv ikke er noe jeg hadde noe særlig kunnskap om før jeg begynte i SHE. 

Studentgruppa i SHE

Studenter som er nysgjerrige på SHE bør sjekke ut våre sosiale medier og følge med når vi legge ut stipend og arrangementer. Rådet mitt er å hive seg med på alt som virker spennende, det kan åpne dører og gi verdifull kunnskap. 

Av Trine Kleven
Publisert 24. aug. 2021 13:39 - Sist endret 10. mai 2022 10:26