Fra forskning til populærvitenskap

Møt Kaja Nordengen bak boka "Hjernen er stjernen", Twitterlegen Wasim Zahid og medisinsk fagdirektør Steinar Madsen som spør: Kunstig intelligens og roboter - trenger vi helsepersonell i fremtiden?

Hvordan kan forskning bli fremstilt spennende? For å illustrere dette har vi fått med tre fabelaktige kunnskapsformidlere som vil holde et foredrag i et tema de brenner for. 

Arrangementet arrangeres av Frampeik som en del av en nasjonal konferanse for medisin- og odontologistudenter som driver forskning ved siden av studiene. For å inspirere flere unge til og drive med forskning arrangerer vi dette egne fredagsarrangementet som er åpent for alle. Vi håper å gi publikum muligheten til å se gleden i å forske, samtidig som man kan dra hjem med en god dose faglig påfyll.

Arrangementet er åpent for alle, og krever ingen påmelding!

Program:

15:30-16:00 Offisiell åpning av Frampeik 2017 med musikalske innslag

16:00-16:45 Steinar Madsen - "Kunstig intelligens og roboter - trenger vi helsepersonell i fremtiden?

Medisinsk fagdirektør i legemiddelverket og er med i Teknologirådets ekspertgruppe som skal vurdere rollen til kunstig intelligens i Helsevesenet. For oss vil han prate om kunstig intelligens og roboter i helsevesenet. Kan helsepersonell etterhvert bli overflødig? 

    17:00-17:45 Wasim Zahid - I møte med den kunnskapsrike pasient

    Wasim Zahid har doktorgrad i kardiologi, forfatter av "På liv og død" og "Hemmeligheten", kjent fra tv-suksessen "Hva feiler det deg" og sine mange twitterinnlegg. Han er kroneksempelet på hvordan helsepersonell kan drive folkeopplysning. Denne kvelden vil han blant annet snakke om hvordan helsepersonell kan forholde seg til den kunnskapsrike pasient.

    18:00-18:45 Kaja Nordengen - Hjernen er stjerne

    Lege, forsker, forfatter av "Hjernen er stjernen" og TEDx-speaker. Er kjent for å trollbinde publikum med sine engasjerende foredrag om hjernen. For oss vil hun blant annet prate om hjernen og personligheter, hukommelsesmaskineriet og hvordan vi best kan lære ting.

    Publisert 29. sep. 2017 15:50 - Sist endret 13. apr. 2022 14:51