Inspirerende forskerskolestart

Foto: Siri Evju Janssen

Da var vi i gang! På den første samlingen til Nasjonal forskerskole i allmennmedisin møttes ph.d.-kandidater fra de fire allmennmedisinske universitetsmiljøene. Fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord trosset vi Fleslandståke og Hardangerras og samlet oss på vakre Hardingasete ved Hardangerfjorden.
I tre dager fikk vi være med på et solid og inspirerende faglig program omkring forskningsformidling i allmennmedisin, med et spenn fra det filosofiske og reflekterende, det håndverksmessige og tekniske til et engasjerende spark bak.
Forskerskolen skal være med på å bygge nettverk i og mellom de allmennmedisinske miljøene. Samlingen på Hardingasete var en god start! Vi ble introdusert for forskningsprosjektene til hver og en og hadde tid til å bli litt kjent med hverandre i et egenartet miljø – med god mat, badestamp og fjordbad i oktober. Og enten vi til daglig har vår forskningsarbeidsplass ved universitetene eller jobber mer alene, kan et ph.d.-arbeid til tider være ensomt, og et slikt fellesskap kan derfor bety mye.
Den offisielle åpningen av Forskerskolen satte et verdig punktum for oppløftende dager – og jeg tror vi alle gleder oss til fortsettelsen!
Emneord: Nyheter Av Anja Maria Lyche Brænd
Publisert 28. okt. 2013 07:04 - Sist endret 15. mars 2016 14:12