Carl Tollef Solberg har blitt tatt opp i Akademiet for yngre forskere

Solberg, som er ansatt som førsteamanuensis ved Sener for medisinsk etikk, er ett av ti nye medlemmer i AYF. Medlemskapet vil vare i fire år frem til oktober 2027.

Profilbilde Solberg. Mann, brunt kort hår, forsiktig smil, blå genser med lyseblå skjorte under.

Akademiet for yngre forskere (AYF) er en tverrfaglig møteplass og forskningspolitisk plattform for yngre forskere.  I lagets vedtekter slås det fast at AYF skal fremme verdiene av kunnskap og fri forskning i samfunnet og bidra til en kunnskapsbasert samfunnsutvikling i Norge og i verden.

Medlemmene er valgt etter en åpen søknadsprosess hvor organisasjonen søker å nå ut til og rekruttere yngre forskere fra ulike fagfelt, stillingskategorier, regioner, institusjoner og bakgrunner. Til årets opptak var det i alt 65 søkere.

Carl Tollef Solberg er utdannet lege og filosof. Han har vært ansatt ved Helsam siden oktober 2020. Han er også adjungert professor (tilsv. professor II i Norge) ved Syddansk universitet i Danmark.

– Mitt overordnede mål er å bygge en bro mellom medisinen og filosofien. Vi befinner oss i en spennende tid, med medisinske og teknologiske gjennombrudd, og med en fremtredende utvikling innen kunstig intelligens. Min hypotese er at etikkarbeid i helsevesenet vil spille en større rolle i tiden vi har foran oss. Vi bør gjøre det vi kan for å navigere fremtidens helsevesen på stø kurs. Det skal virkelig bli spennende å følge denne utviklingen fremover, sier Solberg i sin forskerpresentasjon hos AYF.

Vi gratulerer Carl Tollef Solberg med opptaket i AYF!

 

Mer om AYF og årets opptak

Akademiet for yngre forskere ble etablert i 2013 på initiativ av Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo, med støtte primært fra Kunnskapsdepartementet over statsbudsjettet.

 

Leder og nestleder i AYF Hallvard Korsvoll og Marte C.W. Solheim er fornøyde med opptaket av de ti forskerne. 

 

–  Vi er svært begeistret for årets opptak, som har et stort spenn både faglig, institusjonsmessig og geografisk. Vi ser frem til å få våre 10 nye medlemmer som vil utfylle og berike oss som akademi, sier han til Khrono.

 
Publisert 2. okt. 2023 12:24 - Sist endret 3. okt. 2023 09:54