Aktuelle saker

Bilde fra New York Times fra Rommen treningssenter
Publisert 26. juni 2020 13:13

Klinisk effektforskning har denne uken publisert resultatene fra TRAiN-studien, som har undersøkt om det er trygt å trene på treningssenter i forbindelse med koronapandemien. Studien har vekket internasjonal oppsikt, og resultatene gleder nok mange.

Bildet kan inneholde: spill, tekst, font, terningspill, han sier.
Publisert 11. juni 2020 07:15

Onsdag 10. juni var det duket for frokostwebinar med tema ledelse under korona. Se opptak av webinaret her.

En ambulanse som står i veikanten. Ambluansefolk og andre er på utsiden.
Publisert 2. juni 2020 13:21

Jeg nærmer meg 70 år, og mine universitetsoppgaver går mot slutten. Det gir meg en anledning til å se tilbake på årene med medisinsk etikk. Det er nesten 30 år, den første tiden mye kombinert med arbeid som lege.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, logo, grafisk design.
Publisert 8. mai 2020 08:54

Flere forskningsmiljøer ved Instituttet nådde fram med sin søknad til NFR om midler til koronaforskning. Klinisk effektforskning (HELED) og Avdeling for allmennmedisin får hver en bevilgning på 5 millioner kroner.

Publisert 1. apr. 2020 08:19

Covid-19 setter det norske helsevesen på prøve. En ny norsk pasientstudie i regi av Avdeling for allmennmedisin ved Universitetet i Oslo (UiO), ønsker å finne svar på hvordan sykdommen rammer den norske befolkningen.

Publisert 2. mars 2020 12:05

I følge helsemyndighetenes oppdaterte retningslinjer kan universitetene åpne fra 15. juni – under forutsetning av at smittevernsreglene følges.  Oppdatert 9. juli 2020.

Publisert 13. jan. 2020 08:51

I desember ble det klart at det tverrfaglige prosjektet “INOREG: Inovations in use Of Register data for analyzing effects of primary and municipal care in patients with chronic diseases” får midler fra NFR gjennom HELSEVEL.

Bildet kan inneholde: begivenhet.
Publisert 13. des. 2019 14:20

Professor Johanne Sundby har fått Norske kvinners sanitetsforenings kvinnehelseforskningspris for 2019. Sundby har viet karrieren til å jobbe for å utjevne ulikheter i helse, både i Norge og internasjonalt.