Aktuelle saker

Publisert 14. jan. 2021 10:47

Olav Thon Stiftelsen offentliggjorde i dag sine priser og tildelinger for 2021. Førsteamanuensis Anne Kveim Lie ved Institutt for helse og samfunn ble tildelt pris for fremragende undervisning.

illustrasjon - rund kule med ordsky. "Research" står uthevet En
Publisert 8. jan. 2021 12:22

Professor Espen Bjertness og førsteamanuensis Kåre Moen mottar begge midlar frå Norad gjennom programmet NORHED II. Førsteamanuensis Ruth Prince er tungt involvert i et tredje prosjekt.

bilde av Jørund Straand
Publisert 6. jan. 2021 14:34

Professor Jørund Straand er godt kjent for sin langvarige innsats for allmennmedisinens stilling i medisinutdannelsen og forskning på området. På tampen av 2020 fikk han Legeforeningens lederpris for innsatsen.

illustrasjon - rund kule med ordsky. "Research" står uthevet
Publisert 18. des. 2020 13:17

Tre Helsam-prosjekter har fått innvilget midler fra Norges forskningsråds FRIPRO. To av prosjektene under tema banebrytende forskning og det tredje under tema global helse.

Image may contain: Stethoscope, Aqua, Turquoise, Uniform, Physician.
Publisert 16. nov. 2020 07:02

Professor Anne Moen er koordinator for et nytt stort innovasjonsprosjekt, Gravitate-Health. 40 partnere fra 15 land er involvert i storsatsingen som skal utvikle digital og persontilpasset informasjon om medisiner.

Fem kandidatar - to kvinner (t.v), ein mann (midten), to kvinner (t.h) - står på ei scene med vitnemålet i handa.
Publisert 23. okt. 2020 12:53

Avdeling for Sjukepleievitskap uteksaminerte 12 kandidatar våren 2020 og 20. oktober var det duka for vitnemålsseremoni i Frederiks Hosts Hus. Her presenterte masterkandidatane prosjekta sine og pris for beste masteroppgåve vart utdelt.

Bildet kan inneholde: gul, teknologi, skulder, sittende, elektronisk apparat.
Publisert 14. aug. 2020 09:40

Når koronasmitten igjen øker i Norge, prøver forskningsprosjektet CovidNor å lære mest mulig om koronaopplevelsen til pasienter og behandlere i kommunene, slik at vi bedre skal kunne forebygge pandemier i fremtiden.

Bilde fra New York Times fra Rommen treningssenter
Publisert 26. juni 2020 13:13

Klinisk effektforskning har denne uken publisert resultatene fra TRAiN-studien, som har undersøkt om det er trygt å trene på treningssenter i forbindelse med koronapandemien. Studien har vekket internasjonal oppsikt, og resultatene gleder nok mange.

Bildet kan inneholde: spill, tekst, font, terningspill, han sier.
Publisert 11. juni 2020 07:15

Onsdag 10. juni var det duket for frokostwebinar med tema ledelse under korona. Se opptak av webinaret her.

En ambulanse som står i veikanten. Ambluansefolk og andre er på utsiden.
Publisert 2. juni 2020 13:21

Jeg nærmer meg 70 år, og mine universitetsoppgaver går mot slutten. Det gir meg en anledning til å se tilbake på årene med medisinsk etikk. Det er nesten 30 år, den første tiden mye kombinert med arbeid som lege.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, logo, grafisk design.
Publisert 8. mai 2020 08:54

Flere forskningsmiljøer ved Instituttet nådde fram med sin søknad til NFR om midler til koronaforskning. Klinisk effektforskning (HELED) og Avdeling for allmennmedisin får hver en bevilgning på 5 millioner kroner.