Aktuelle saker

• Bildet viser tre menn som klipper over et bånd Håper å få fram nye medisiner raskere med ny lab 25. nov. 2021

En ny PET/SPECT-CT-skanner er på plass ved Institutt for medisinske basalfag. Håpet er at den kan forkorte tiden det tar å utvikle medisiner, og gi leger mulighet for å sette opp farten på kliniske studier.

• Bildet viser en kvinne som peker på en iPad, og et annet bilde av en mann med som holder et glass mens han ser på en iPad Bli med på forskning på kosthold hos eldre 25. nov. 2021

Er du over 65 år, og vil hjelpe oss å forske på kosthold? Forskere tester om en app gjør det lettere å følge opp hva du som eldre hjemmeboende spiser i løpet av en dag.

• Bildet viser en kvinne som ligger på en benk med måleustyr på seg. Halve kroppen ligger inne i en tube. Det står en datamaskin ved siden av benken. En mann følger med. Hjelp oss å forbedre førstehjelp ved blødninger 17. nov. 2021

Vær med på et forsøk som tar tre timer, og bidra til forskning på førstehjelp. Du får også et gavekort på 300 kroner.

• Bildet viser en smilende mann med hår med litt krøller i og mørkeblå skjorte foran en bygning Vil forstå hva som styrer cellers skjebne 2. nov. 2021

IMBs nye førsteamanuensis blir drevet av spenningen i å utforske det ukjente. Samtidig er Coen Campsteijn bekymret for at livsvitenskap drukner i store datamengder som ikke forklarer mye.

Arrangementer ved Det medisinske fakultet

1. des. 2021 13:00 - 14:00 , Medisinsk bibliotek på Rikshospitalet