Aktuelle saker

• spark_logo_broad Helserelatert innovasjonsprogram: Søk om opptak til SPARK Norway 13. sep. 2021

Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway innen 11. november for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester. Søkere fra alle livsvitenskapsrelaterte fakultet og institutt på UiO, OUS og Ahus er velkomne til å søke.

• Bildet viser en mann som står foran et kamera og forklarer, mens en kvinne med hodetelefoner filmer Tester ut prisvinnende digital undervisning 13. sep. 2021

Jan Magnus Aronsen lager femminutters videoer om viktige undervisningstemaer til studentene. Digitale tester underveis gir studentene tilbakemelding på om de har lært det de skal.

• Bildet viser en kvinne i hvit frakk ved et skrivebord som snakker med en kvinne Vil du bidra til forskning på kvinnehelse? 9. sep. 2021

Forskere trenger deltakere til et forskningsprosjekt på en blodmarkør for alkoholinntak hos kvinner etter overgangsalderen. Blir du med, kan du få tilbakemelding på kroppssammensetningen din.

• Bildet viser en kvinne med lyst hår og briller som står foran et maleri av en eldre mann i dress Feirer 90 år med forskningsmidler fra Throne Holst-stiftelsen 6. sep. 2021

200 aksjer fra Johan Throne Holst i 1931 har vært med på å bygge det største fagmiljøet innen forskning på ernæring i Europa. Den første professoren som nøt godt av utbyttet fra aksjene, oppdaget Føllings sykdom.