Aktuelle saker

• colourbox13974913 Tredje undersøking av kosthald blant 2-åringar 19. feb. 2019

Småbarnstida er prega av rask vekst og utvikling. Eit godt kosthald i denne perioden kan vere av stor betyding for helsa seinare i livet.

• thoren-lothe Gavedryss til forskning på demens og hjerte- og karsykdommer 14. feb. 2019

17 prosjekter og enkeltforskere fra fakultetet fikk midler fra Nasjonalforeningen for folkehelsen fra 2019. Anna Thoren fikk midler til sin grunnforskning som kan føre til nye medisiner eller kunnskap til å kunne stoppe demens og Alzheimers sykdom.

• sullivan-labphoto-lothe-660w2 Får 2,5 millioner til å dyrke etisk kjøtt på labben 8. feb. 2019

Gareth Sullivan og hans forskergruppe er utvalgt som et av fagmiljøene som skal bidra til å løse utfordringene med å gro miljøvennlig og etisk kjøtt på labben til en overkommelig pris. Kanskje redder de truede dyrearter på kjøpet. Nyheten ble publisert i Nature 6. februar.

• banner_oslo_life_science_blaa_m_dato_303 Bli med på Oslo Life Science-konferansen 11.–14. februar! 4. feb. 2019

Nå i februar arrangerer UiO:Livsvitenskap konferansen Oslo Life Science for fjerde gang sammen med en rekke andre institusjoner og bedrifter. Det blir fire dager med arrangement om helseforskning, helsenæring, miljøforskning og bærekraft for alle som er interessert i forskning, utdanning, innovasjon, næringsliv og politikk innen livsvitenskap.

Arrangementer ved Det medisinske fakultet

22. feb. 2019 13:15 , Auditoriet i Forskningsbygget (K-bygget), Radiumhospitalet, Ullernchausséen 70
25. feb. 2019 10:15 , Rødt auditorium, Laboratoriebygget (25), Ullevål sykehus
25. feb. 2019 12:15 , Rødt auditorium, Laboratoriebygget (25), Ullevål sykehus