Seminar med Professor David Nutt

Professor David Nutt besøker Norge 22. og 23. mai, og vil holde foredrag ved UiO om sin forskning på behandling av rusmisbruk. I forbindelse med besøket holder han også en forelesning på SIRUS om sine kontroversielle narkotikapolitiske utspill.

Professor David Nutt

Program onsdag 22. mai

Sted: SIRUS

Forelesningen "Harm of drugs and the public perception: time for an evidence based drug policy?" om narkotikapolitikk i Storbritannia finner sted på SIRUS.

Program torsdag 23. mai

Sted: Harald Scheldrups hus

  • 11:30-12:00: Light refreshments outside the auditorium
  • 12:00-12:45: The use of modern day neuro-imaging techniques in the study of substance induced disorders (SUD) and co-morbid SUD and psychiatric disorders
  • 13:00-13:45: The use of medicinal drugs for the prevention and treatment of SUD, with special emphasis on psychedelics and anti-craving drugs

Omtale og biografi

David Nutt er i dag professor i nevropsykofarmakologi og leder for Senter for Nevropsykofarmakologi ved Divisjon for Nevroforskning på Hammersmith Hospital, Imperial College i London.

Han har sin bakgrunn innen forskning ved Bethesda; National Institute of Helath i USA. Han er president i den britiske Neuroscience Association, leder av den uavhengige vitenskapelige komité for narkotika (ISCD), visepresident i The European Brain Council og tidligere presidendt i European College of Neuropsychopharmacology (ECNP). I tillegg er han medlem av Royal Colleges of Physicians and Psychiatrists og medlem av Academy of Medical Sciences. Han har vært redaktør Journal of Psychopharmacology i over femten år og er nå redaktør i European Neurpsychopharmacology. Han har publisert mer enn 400 vitenskapelige artikler og har skrevet 27 bøker.

Tidligere har han vært medlem og leder av den britiske regjeringens rådgivende komité for misbruk av narkotika (1998-2009) og har ledet en rekke offentlige utredninger om narkotikabruk i Storbritannia. Han har vært en kontroversiell aktør i den britiske og internasjonale narkotikadebatten da han har tatt til orde for en mer evidensbasert  tilnærming til narkotikalovgivningen. En lovgivning han mener er for mye styrt av følelser og behov for politisk markering. En lovgivning som gir bisarre utslag og går ut over de svakeste i samfunnet. For sine standpunkter på dette området ble han i 2009 kastet som leder av den britiske regjeringen rådgivningsorgan.

David Nutt er en meget brukt foredragsholder og har opptrådt i en rekke fjernsyns og radioprogrammer både i Storbritannia og andre steder. Han gir mange populærvitenskapelige forelesninger og  i 2010 utropte The Times ham til en av de 100 viktigste personer innen brittisk forskning, som den eneste psykiateren på listen.

Publisert 3. apr. 2013 15:14 - Sist endret 12. feb. 2015 16:44