Multimorbiditet som vitenskapelig, klinisk og organisatorisk utfordring - AVLYST

Ph.d.-kurs i Nasjonal forskerskole i allmennmedisin  (NAFALM)

Arrangør:   NTNU v/ Nasjonal forskerskole i allmennmedisin (NAFALM) og  Allmennmedisinsk forskningsenhet (AFE) Trondheim

Antall deltakere: Max 30, ph.d.- kandidater har fortrinnsrett.

Opptakskriterier til ph.d.-kurs: Opptak i ph.d-program. Ved overtegning vil søkere som er tatt opp i Nasjonal forskerskole i allmennmedisin, og andre søkere som er knyttet til de allmennmedisinske forskningsmiljøer prioriteres.

Påmeldingsfrist: 15. februar 2014

Læringsmål og innhold: Å gi vitenskapelig innsikt i fenomenet multitmorbiditet som dernest kan bidra til å fremme valid og praksisrelevant forskning og fagutvikling både i primærhelsetjenesten og gjennom samhandling med 2. og 3. linjetjenesten.  Vi tar utgangspunkt i klinisk hverdag for å demonstrere/definere hvilken utfordring helsetjenesten her står ovenfor (ontologisk perspektiv). Deretter er målet å utvikle deltakernes innsikt i eksisterende kunnskap og teorier knyttet til tema (epistemologisk perspektiv). Kursdeltagerne skal bli kjent med noen pågående prosjekter om multimorbiditet og få innsikt i hvordan relevante forskningsspørsmål utvikles og operasjonaliseres metodologisk. På siste kursdag skal deltakerne arbeide spesifikt med ideer om hvilken framtidig forskning som trenges på feltet.

Kurskomite:  
Leder: professor Johann A. Sigurdsson, NTNU, Institutt for samfunnsmedisin / Allmennmedisinsk forskningsenhet, Trondheim.
Professor Irene Hetlevik NTNU, Institutt for samfunnsmedisin / Allmennmedisinsk forskningsenhet, Trondheim.
Professor Anders Grimsmo, NTNU, Institutt for samfunnsmedisin.
Stipendiat Bente Mjölstad, NTNU, Institutt for samfunnsmedisin / Allmennmedisinsk forskningsenhet, Trondheim.

Program (pdf)

Publisert 16. des. 2013 09:26 - Sist endret 3. juni 2015 12:45