Dagseminar om kvalitativ metasyntese

Uni Research Helse og Nasjonal forskerskole i allmennmedisin inviterer til åpent dagsseminar i Bergen i regi av Kirsti Malterud. Temaet er Kvalitativ metasyntese som forskningsmetode i medisin og helsefag.

 

Systematiske oversikter er en metodikk for kunnskapsgjennomgang som er utviklet innen EBM-tradisjonen. Kvalitativ metasyntese er en egen form for systematisk oversikt med gjenbruk og syntese av kvalitative primærstudier.

Kirsti Malterud er seniorforsker ved Uni Research Helse og professor i allmennmedisin ved UiB. Med klassikeren Kvalitative forskningsmetoder for medisin og helsefag har Malterud tidligere bidratt til å gjøre kvalitative forskningsmetoder kjent og anerkjent. Hun kommer nå med en ny bok med temaet Kvalitativ metasyntese som forskningsmetode i medisin og helsefag. I boken presenteres prinsipper og fremgangsmåter som er spesifikke for metasyntese som kvalitativ forskningsmetode.

Uni Research Helse og Nasjonal forskerskole for allmennmedisin inviterer til dagseminar med nettopp temaet Kvalitativ metasyntese. Det blir forelesninger ved Kirsti Malterud om litteratursøk, analyse og syntese, vitenskapsteoretiske utfordringer samt spørsmål og diskusjon. Det serveres enkel lunsj.

Tid: 15/8-2017 kl. 10-15

Sted: Auditorium 1, Uni Research Helse, Nygårdsporten
Nygårdsgaten 112, 5008 Bergen.

Kommer du fra Flesland eller sentrum, kan du ta Bybanen til stoppestedet Nygård rett ved Nygårdsporten. Nærmeste parkeringshus er Bygarasjen.

Påmeldingsfrist: 23/6-2017

NAFALM dekker reisen til og fra Bergen for sine studenter.


Meld deg på dagsseminar om kvalitativ metasyntese

 

Publisert 19. apr. 2017 12:57 - Sist endret 17. feb. 2020 10:26