Skrivekurs i klassiske omgivelser februar 2018

Nasjonal forskerskole i allmennmedisin (NAFALM) og Forskerskolen for de kommunale helse- og omsorgstjenestene (MUNI-HEALTH-CARE) arrangerer kurs i kronikkskriving ved Det norske institutt i Roma 5. og 6 februar 2018. Kursleder er journalist, forfatter og idéhistoriker Simen Ekern.

Kursets innhold

Formålet med kurset er å gi veiledning i populærvitenskapelig fremstilling av fagstoff. Det er viktig at vi som forskere innenfor helsefagene kan formidle våre funn og fagpolitiske meninger i det offentlige rom. Dette kurset skal gi starthjelp til å gå inn i denne sjangeren. I løpet av kurset skal deltakerne ferdigstille en kronikk om et tema knyttet til sitt eget forskningsprosjekt og/eller sitt fagområde. Det er et mål at kronikken skal sendes inn for publisering i norsk presse. Kurset vil veksle mellom forelesninger, gjennomgang av kronikkutkast og skriveaktivitet. Alle må medbringe egen PC.

Kurset går over to dager – mandag 5. og tirsdag 6. februar - med ankomst Roma ettermiddag/kveld søndag 4.februar. 

Program (pdf)

Deltakere fra begge forskerskolene var med på tilsvarende kurs i Roma i fjor. Tilbakemeldingene var så gode, at vi ønsker å tilby kurset for flere studenter.  Les mer om fjorårets kurs her: 

Et reisebrev fra Roma

Kronikkskriving og vårsol i Roma   

Nedenfor finner dere eksempler på kronikker som er blitt publisert etter forrige kurs.

Torunn Bjerve Eide i Aftenposten

Guri Aarseth i Klassekampen

Søknad og opptak

Kurset har plass til 20 deltakere og er forbeholdt kandidater på NAFALM og MUNI-HEALTH-CARE (10 plasser til hver skole).  Søknadsfrist er 15.november. Hvis det er ledige plasser, er det også åpent for alumni på NAFALM og for veiledere fra begge skolene. Ved søknad om opptak må deltakerne gi en kort presentasjon av temaet de ønsker å behandle i kronikken sin. Presentasjon skal inneholde arbeidstittel og max 10 linjer som antyder tema for kronikken. Denne lastes opp i søknadsskjemaet. Opptak på kurset gjøres på bakgrunn av skissen.

Svar på opptak blir sendt ut på e-post innen 1. desember. De som får plass på kurset må sende inn et utkast til kronikk (ca 7000 tegn) senest tre uker før kursstart (innen 15.1).

Reise og overnatting

Hver enkelt bestiller reise og overnatting selv.  På Det norske instituttets hjemmeside finner du noen forslag til hotell. Vi arbeider med muligheten for å ha en faglig ekskursjon i Roma søndag 4.2.  De som ønsker å delta på denne, må ankomme senest lørdag. Overnatting til søndag og utgifter til ekskursjon må betales av den enkelte deltaker

Kostnader

NAFALM/ MUNI-HEALTH-CARE dekker reise tur-retur Roma (billigst mulig flybilletter), hotell søndag til onsdag (3 netter, maks kr. 1200 per natt), lunsj mandag og tirsdag, samt felles middag mandag. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke utbetaler diettpenger.

Søknadsfrist 15.november

 

Publisert 17. okt. 2017 12:44 - Sist endret 23. des. 2020 10:55