Forminsket professor og sendte ham inn i tarmen for å fjerne polypper

Professor Michael Bretthauer er første gastroenterolog som har latt seg forminske og teleportere inn i tykktarmen til en pasient for å kunne se polyppene bedre. Det sensasjonelle gjennombruddet fant sted under Felix Burda Award i Berlin i helgen.

Professor Michael Bretthauer er nå 20 mm høy og lever i tykktarmen til en av sine pasienter. Foto: Michal F. Kaminski ved bruk av et koloskop.

Professor Michael Bretthauer ved Klin umulig Effektforskning ved Universet i Oslo ble søndag sendt inn i et helt nytt univers, en annen dimensjon, som første forsker i verden. Ved hjelp av hypermoderne kvantefysikk, i samarbeid med professor Kvant E. Sprang ved Matt-Natt UiO, ble den innovative professoren forminsket, og deretter teleportert inn i tarmen på en av sine pasienter. Bretthauer slapp da å gå gjennom hovedinngangen, noe han i ettertid er glad for. Det sensasjonelle eksperimentet fant sted under prisutdelingen Felix Burda Award i Berlin, og kom som et resultat av at Bretthauer kun kom på andre plass i den prestisjetunge konkurransen. Han ønsket derfor å finne på noe helt nytt og unikt som kunne drive forskningen fremover, og samtidig hjelpe pasientene. Professoren har sendt ut følgende melding fra sin reise i tarmen:

 

Dette er helt fantastisk, det er fremtiden! Jeg får et mye bedre visuelt inntrykk av tarmen herfra, roper Bretthauer.

 

En pytteliten ulempe

Bretthauer tror dette teknologiske gjennombruddet vil ta gastroenterologien et stort skritt videre, og han ser for seg at teknikken vil tas i bruk over hele verden innen kort tid. Han ser heller ikke bort fra at dette kan gi ham og hans forskerteam førsteplassen i Felix Burda Award neste år. Det er kun ett problem med den nye polyppvisualiseringsmetoden, og dette må løses før alle verdens gastroenterologer hopper inn i det:

 

Alle gastroenterologer i verden kan ikke gå inn i pasienten på denne måten. Da blir det ingen igjen på utsiden, advarer Bretthauer.

 

Per i dag vet nemlig ingen hvordan forminskningen og teleporteringen reverseres. Professor Michael Bretthauer ser vi derfor trolig ikke igjen. 

 

Pasienten har godkjent bildet og artikkelen.

Emneord: teleportering, kvantesprang, gastroenterologi, Felix Burda Av Anita Aalby
Publisert 15. mai 2017 15:25 - Sist endret 18. mai 2017 19:23