Erfaringsbasert opplæring i mindfulness i DBT - fordypningskurs

28.-30. august 2023 arrangerer vi 3-dagers fordypningskurs i DBT, denne gangen er det fokus på mindfulness. Vi har fått med oss DBT-lærer og forsker Cedar Koons til å lede opplæringen som finner sted i naturskjønne omgivelser på Vestre Kjærnes gård. 

gårdstun hovedhus, norsk flagg

Innhold på opplæringen

Dette fordypningskurset fokuserer på mindfulness og radikal aksept, som er av de sentrale kjernebegrepene i DBT. Praktisering av dette kan gjøre oss bedre i stand til å håndtere intense følelser. En ny studie har nettopp vist at mindfulness-tilnærmingen er sentral for å redusere angst (Hoge et al, 2022).

Cedar Koons, portrettDenne 3-dagers opplæringen vil bli ledet av en meget dyktig og mangeårig DBT-lærer, terapeut og forsker: Cedar Koons fra USA. Cedar har ledet diverse mindfullnesskurs og retretter sammen med Marsha Linehan opp gjennom årene. Det blir fokus på erfaring, særlig i form av stille mindfulnesspraksis, samt opplæring i form av korte innlegg ved Cedar. Les mer om Cedar lenger ned på siden.

Denne erfaringsbaserte opplæringen for DBT terapeuter vil gi deg nye terapeutiske verktøy og økt forståelse for mindfulness og arbeidet med aksept i DBT.

Visste du at for å bli sertifisert som DBT-team i andre land kreves deltagelse på denne typen erfaringsbasert mindfulness opplæring? Vanligvis innebærer det krav til å delta på minst én mindfulness retrett og/eller annen formell opplæring i mindfulness. En slik opplæringsbasert opplevelse som vi nå tilbyr innebærer flere daglige bolker med mindfulnesspraksis samt private intervjusamtaler med Cedar Koons.

Flere av våre norske lærere vil assistere Cedar disse dagene og vi gleder oss over å tilby DBT-mindfulness retrett for første gang i Norge.

Praktisk informasjon

Vi har leid Vestre Kjærnes gård, en perle i Østfold ca. 1 time fra Oslo.

kursavgiften: 7.750,- inkluderer 2 overnattinger på gården i praktfulle omgivelser (fra 28. til 30.) samt alle måltider og servering disse dagene.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en 3-dagers opplevelse som krever at alle er til stede også på ettermiddag og kveld, spiser måltider sammen og deltar i fellesskapet.

Bildet kan inneholde: himmel, anlegg, sky, bygning, tre.Vestre Kjærnes gård er et nøye utvalgt sted som gir oss anledning til å være helt uforstyrret og i rolige og avslappende omgivelser – noe som bidrar positivt til en slik mindfulnessopplevelse. Gården er ikke et hotell, og man må derfor belage seg på å dele soverom med én annen deltaker. Er man to kollegaer/kjente som ønsker å dele rom forsøker vi å imøtekomme dette: oppgi ev ønsket romkamerat i påmeldingsskjema.

Frist for påmelding er 1. juni 2023. Merk at påmeldingen er bindende fra og med denne datoen.

Det er begrenset antall plasser, så det kan lønne seg å melde seg på tidlig. 

Vi forbeholder oss retten til å avlyse opplæringen ved for få påmeldte – beskjed sendes i så fall ut rett i etterkant av påmeldingsfristen.

Hver deltaker er selv ansvarlig for å komme seg til og fra Vestre Kjærnes gård. Vi starter med en felles frokost kl. 10.00 den 28. august. Det vil ikke være anledning til å overnatte på gården fra søndag til mandag, og vi anbefaler at man booker seg hotell for eksempel i Moss eller Son om man har behov for det.

Påmelding

Til påmeldingsskjema

Cedar Koons

MSW, LCSW

Bildet kan inneholde: smil, hode, leppe, frisyre, øye.Cedar er DBT terapeut, mindfulnessinstruktør og forfatter. Hun er sertifisert DBT-terapeut gjennom the Linehan Institute, men er nå pensjonert fra rollene som DBT-lærer og terapeut. Cedar var med å grunnlegge Santa Fe DBT, hvor hun fungerte som teamleder i perioden 1998-2016. Fra 1995 til 2020 underviste hun om DBT over hele USA, Europa, Australia og Japan. Cedar er i tillegg mindfulnesslærer og har forfattet boken  The Mindfulness Solution for Intense Emotions (New Harbinger, 2016), samt den skjønnlitterære boken Murder at Sleeping Tiger fra 2022.

Kontakt oss

Har du spørsmål knyttet til det praktiske eller administrative kan du kontakte utdanningskoordinator på nssf-dbt@medisin.uio.no

Har du spørsmål knyttet til det faglige eller innholdet kan du kontakte leder for utdanningsprogrammet Anita Johanna Tørmoen på a.j.tormoen@medisin.uio.no 

 

 


Tidligere nasjonale DBT-konferanser

NR DATO STED TEMA
7 09.-10. mai 2021 Oslo Regulating emotions the DBT way
6 20.-21. april 2020 Oslo

AVLYST pga. Covid-19

DBT-PTSD – et behandlingsprogram for Kompleks PTSD

5 16.-17. april 2018 Oslo DBT i skolen og i andre settinger
4 13.-14. september 2016 Oslo Fra barn til voksen
3 4.-5. juni 2014 Trondheim RO-DBT
2 31. mai - 1. juni 2012 Molde 2. nasjonale konferanse i Dialektisk atferdsterapi
1 10.-11. november 2010 Nordfjordeid 1. nasjonale konferanse i Dialektisk atferdsterapi
 

Tidligere fordypningskurs i DBT

DATO STED TEMA
20. nov. - 3. des. 2020 Online DBT for kompleks PTSD
23.-24. mai 2019 Oslo Å motivere for endring: Fordypningskurs i DBT-ferdigheter
1.-2. februar 2016 Oslo DBT ved ruslidelser
17.-18. juni 2013 Oslo Advanced-kurs i DBT

 

 

 

Publisert 9. sep. 2020 14:02 - Sist endret 6. des. 2022 12:07