Aktuelt

 • verdensdagen-2019 World Suicide Prevention Day 10. september 15. aug. 2019 13:33

  Verdensdagen for selvmordsforebygging nærmer seg! Dagen skal styrke og samle kreftene om selvmordsforebygging og sette fokus på selvmord som et samfunnsproblem - stiftet av IASP (International Association for Suicide Prevention) og støttet av Verdens helseorganisasjon (WHO).

  I Norge koordineres Verdensdagen for selvmordsforebygging av LEVE, med lokale arrangementer over hele landet. Se oversikt over arrangementene og hvordan du kan være med å markere dagen.

 • 13-rw-toolkit Netflix fjerner en scene fra 13 Reasons Why 26. juli 2019 13:37

  Netflix fjerner nå en scene fra serien 13 Reasons Why for å ta hensyn til unge sårbare seere. Psykologspesialist Fredrik Walby mener man ikke skal la være å beskrive selvmord og selvskading, men at man må ta forholdsregler. - Det er fullt mulig å beskrive selvmord og selvskading uten å skape smitteeffekter, sier han til NRK kveldsnytt 16. juli. Se innslaget her

  I forbindelse med lansering av sesong 2, og etter uttalt bekymring fra et bredt fagmiljø, utviklet en ekspertgruppe i USA en verktøykasse til ungdom, foreldre, lærere, behandlere og media for å forebygge selvmordsatferd: 13 Reasons Why Tool Kit

 • alexander-shustov-67 Viktige funn fra langtidsoppfølgingen av ungdommer i DBT-studien 24. juli 2019 13:34

  Når ungdommene opplevde mindre håpløshet gjennom behandling fikk det langsiktige konsekvenser i form av redusert forekomst av selvmordsforsøk og selvskading. Ny artikkel i Journal of Child Psychology and Psychiatry fra Mehlum et al om langtidsoppfølgingen av ungdommer i DBT-studien viser flere viktige funn.

 • 1-2019 Nytt nummer av tidsskriftet Suicidologi 12. juli 2019 19:28

  "Jeg er, som de fleste nordmenn, en etterkommer av migranter, og i Norge er omfattende inn- og utvandring ikke noe nytt", skriver redaktør Lars Mehlum i siste nummer av tidsskriftet Suicidologi som handler om migrasjon og risiko for selvmordsatferd.

  "Mens innvandring tidligere skjedde først og fremst av økonomiske grunner og for å søke arbeid, kommer mange innvandrere i dag som flyktninger fra krig, konflikt og materiell nød."

  Les nummeret på nett eller bli papirabonnent

 • kate-williams-92906-unsplash_illness Fysisk sykdom, sykefravær og selvmordsrisiko 20. juni 2019 12:37

  Studier har vist at mennesker med fysisk sykdom har økt selvmordsrisiko, men kunnskap om sammenhengen mellom sykefravær grunnet fysisk sykdom og selvmordsrisiko er begrenset.

  Denne studien har undersøkt forholdet mellom selvmordsrisiko og sykdom som fører til sykefravær for en rekke fysiske diagnoser, og har sett på sammenhengen mellom psykiske lidelser og sosioøkonomiske faktorer. Ny artikkel fra Tang, Mehlum, Mehlum og Qin, publisert i European Journal of Public Health

Mer ...
Publisert 4. mai 2016 10:34 - Sist endret 28. mai 2018 17:32