Aktuelt

• sasha-freemind-frq5q6ne9k4-unsplash-(2) Oppdatert om behandling for ungdommer 20. sep. 2019 10:56

I løpet av de senere år har det skjedd store fremskritt i kunnskapen om forebygging og behandling av suicidal og selvskadende atferd hos ungdommer. I en ny artikkel av Asarnow og Mehlum i Journal of Child Psychology and Psychiatry integreres nye forskningsfunn på flere nivåer i behandlingsforløpet; kartlegging og risikovurdering, behandling og forebyggende arbeid og strategier på samfunnsnivå.

Forfatterne trekker fram fellestrekk ved behandlinger og forebyggende intervensjoner som gir størst effekter. Dette ser ut til å være de som aktivt adresserer ungdoms psykososiale behov, og samtidig forsterker betrodde voksnes evne til å beskytte og støtte ungdommene, samt å styrke beskyttende prosesser i miljøet.

Joan Rosenbaum Asarnow og Lars Mehlum: Practitioner Review: Treatment for suicidal and self-harming adolescents – advances in suicide prevention care . The Journal of Child Psychology and Psychiatry:

• nssf_webbanner_820x320_norsk-2 Ledig stilling: Statistiker (forsker 1108) 18. sep. 2019 17:23

Bli vår kollega! Vi har nå ledig en stilling som statistiker knyttet opp mot senterets to forskningsgrupper: Klinisk forskning på suicidal og selvskadende atferd og Registerforskning om selvmord og villet egenskade.

Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging er et forskningssenter ved Institutt for klinisk medisin, klinikk psykisk helse og avhengighet. Senterets hovedaktivitet er klinisk og epidemiologisk forskning, forebyggingsaktivitet, utdanning og formidling av kunnskap.

Søknadsfrist: 16. oktober 2019. Til utlysningen/søk stillingen

• unge-leve Ny podkast fra Unge LEVE 17. sep. 2019 11:09

På Verdensdagen slapp Unge LEVE de første episodene av podkasten «Selvmord», som de har lagd i samarbeid med Monster.

Her snakker Petter Vistung Fredriksen med pårørende, overlevere og støttespillere. Hør de tre første episodene her:

iTunes

Spotify

• img_0811 Lysmarkering på Universitetsplassen 11. sep. 2019 13:07

Verdensdagen for selvmordsforebygging markeres over hele landet den 10. september hvert år. I Oslo ble den i år markert med lystenning på Universitetsplassen.

Bent Høye holdt politisk appell, og Solveig Kloppen en appell på vegne av etterlatte og berørte.

• helse-vest Potensialet i forebyggingskampanjer 11. sep. 2019 12:53

– At så mange har fått med seg bodskapen i kampanjen «Snakk om sjølvmordstankar. Det kan redde liv», er formidabelt. Og så veit vi at mange har lagt merke til han «utan at dei veit det sjølve».

Slik er det ofte med massekommunikasjon: bodskapen legg seg ein stad der inne i oss, og så dukkar han opp at når vi har bruk for han, forteller Jan Olav Johannessen, psykiater og forskningssjef i Helse Stavanger.

Mer ...
Publisert 17. sep. 2019 11:14 - Sist endret 17. sep. 2019 11:14