Overrekkelse av utredningsrapport om Heroinassistert behandling (HAB)

Rapporten, som er utarbeidet på oppdrag fra Helsedirektoratet, ble overlevert 20. juni i et møte i regi av Helse- og omsorgsdepartementet og er nå tilgjengelig for nedlasting.

Bildet kan inneholde: begivenhet, samfunnet, tildele, turisme, tilpasning.

Fra venstre: Trine Skei Grande (Kultur- og likestillingsminister, Venstre), Thomas Clausen (Senterleder, SERAF), Ronny Bjørnestad (Daglig leder, ProLARNett), Arild Knutsen (Leder, FHN), Bent Høie (Helseminister, Høyre)

Anbefaler sammensatt behandlingsmodell

Rapporten tar sikte på å anbefale en behandlingsmodell som kan gjøre en forskjell og nå en gruppe personer som tidligere ikke har oppnådd tilfredsstillende effekt i behandling for sin opioide avhengighet.

I rapporten anbefales en sammensatt modell, der både nye medikamenter og forsterkede psykososiale metoder i sum skal brukes der hvor standardforløpet i LAR ikke har gitt tilfredsstillende stabiliserende effekt.

Samarbeid med bred arbeidsgruppe

Utredningen er utført av SERAF i nært samarbeid med og i en arbeidsgruppe med Oslo og Bergen kommune, helseforetakene ved LAR-tiltakene i Oslo og Bergen og brukerorganisasjonene; Foreningen for Human Narkotikapolitikk og proLARNett.

Arbeidsgruppens medlemmer er: SERAF (Anne Bukten , Ashley Muller, Desiree Eide og Thomas Clausen); ProLARNett (Ronny Bjørnestad); FHN (Arild Knutsen); LAR Oslo (Kari Bussesund); LAR Bergen (Christian Ohldieck); Oslo Kommune (Linda Couëssurel Wüsthoff og Stian Biong) og Bergen Kommune (Nina Husum og Rønnaug Frøiland)

Aktuelle lenker

Norge kan få heroinassistert behandling i Oslo og Bergen (dagsavisen.no)

Norge kan få heroinassistert behandling i Oslo og Bergen (nrk.no)

Slik kan heroinklinikken i Bergen bli (bt.no)

 

 

 

Publisert 20. juni 2019 11:30 - Sist endret 20. juni 2019 12:54