Medisinstudent i Agder: – Legene var opptatt av at jeg skulle lære

– Jeg ble tatt imot på en veldig god måte, forteller Marie Lindjord Rypestøl etter praksis på Sørlandet sykehus. 

Bildet viser en kvinne i hvit uniform som står foran et sykehusbygg

Medisinstudenter får muligheten til å se mange ulike pasientgrupper og problemstillinger som finnes ved et mellomstort sykehus, forteller Marie Lindjord Rypestøl. Hun hadde sin andre praksisperiode ved Sørlandet sykehus våren 2022. (Foto: Katrine Rypestøl)

Fra høsten 2023 kan medisinstudenter ta ett år av studiet i Agder.

Les mer og søk til UiO Campus sør

Medisinstudent Marie Lindjord Rypestøl har hatt praksis ved Sørlandet sykehus i to runder, i modul 7 og 8. Hun oppsummerer det med «veldig fornøyd», og sier at hun ble veldig godt tatt imot på sykehuset. 

– Jeg opplever at legene og annet helsepersonell var opptatt av at jeg skulle lære, og ga meg muligheten til å utføre prosedyrer selv under veiledning. Jeg opplevde også at jeg fikk god oppfølging selv om hverdagen på sykehuset er travel, sier hun.

 

Studentene får se mange ulike pasientgrupper

Studenten synes Campus sør er et veldig spennende og bra tilbud. 

Bildet viser en kvinne i hvit uniform som tegner på en tavle mens to andre følger med
Marie Lindjord Rypestøl diskuterer med medstudenter Ingrid Bjørkelo Østmoen (t. v) og Johanne Theodora Smedvig.

– Det vil gi de studentene som tilbringer noen år ved Sørlandet sykehus muligheten til å se mange ulike pasientgrupper og problemstillinger som finnes ved et mellomstort sykehus. Ettersom det er en ganske liten gruppe som kommer i starten, vil de også kunne bli godt kjent med hverandre, undervisere og sykehuset. Det tror jeg kommer til å bidra positivt til læringsutbyttet, tenker hun. 

Kristiansand har fritidsaktiviteter og aktivt studentliv

Rypestøl er selv fra Kristiansand, og gir gjerne noen tips om hvordan det er å bo i byen: 
– Den er ikke så stor, og har et hyggelig sentrum nær sjøen og har fine turmuligheter i nærheten. Det er gang- og sykkelavstand til mye, og det meste er sentrumsnært. Det er flere studiesteder i byen, og det gjør at det finnes aktiviteter og studentliv. 

Medisinstudenten sier at det er få ting som er bedre enn Sørlandet om sommeren, og med bystranda er det lett å nyte en sommerdag med bading. 

– Om det blir litt i kaldeste laget, ligger badelandet Aquarama rett ved siden av. Det er også mange treningssentre, restauranter, cafeer, kulturtilbud og uteliv, forteller hun.

Kristiansand er roligere enn Oslo

Studenten tror mange vil kunne trives.

– Dersom man trives best i en storby med konstant mye aktivitet, kan nok Kristiansand være litt stille. Det finnes et bra busstilbud, men det kan dessverre ikke måle seg med Oslo der buss, trikk og bane går nesten hele tiden. Så man må vente litt lenger her. Det fine er at det er bygd ut en god del sykkelvei som gjør det lett å komme seg fra områdene rundt sentrum og til sykehuset, understreker hun. 

Av Cecilie Bakken Høstmark
Publisert 25. aug. 2022 11:06 - Sist endret 13. sep. 2022 16:42