
– Jeg har gjennom studiet blitt bedre kjent med og fått reflektert rundt ulike helsefaglige teorier og etikk. Innsikten jeg har fått gjennom slik refleksjon har gjort det mulig for meg å se nye sider ved min eksisterende fagkunnskap.
– Jeg har gjennom studiet blitt bedre kjent med og fått reflektert rundt ulike helsefaglige teorier og etikk. Innsikten jeg har fått gjennom slik refleksjon har gjort det mulig for meg å se nye sider ved min eksisterende fagkunnskap.
– En masterkompetanse var en forutsetning for at jeg kunne søke på en stilling som høgskolelektor. Gjennom utdanningen fikk jeg inngående kunnskap om ulike perspektiver på helse og sykdom og utviklet analytisk tenking og akademisk skriving. Det har jeg nytte av særlig i refleksjonsgrupper med studenter og i veiledning på skriftlige oppgaver.
– Jeg likte spesielt godt tverrfagligheten, det at lærerne har bakgrunn fra både naturvitenskap, humaniora og samfunnsvitenskap. Det gir en helt annen bredde i møte med helseforskning, og jeg tror det er et strålende utgangspunkt for å tenke nytt om egen bakgrunn og profesjon.
– Jeg var mest interessert i de kirurgiske fagene under medisinstudiet, og stortrives med praktiske oppgaver som lege i spesialisering (LIS1), sier Nina Maksimovic.
Jan Frich ble lege for å gjøre en forskjell for enkeltmennesker. Nå arbeider han med å forme framtidens spesialisthelsetjenester.
Leger er utrolig privilegerte som kan gjøre en forskjell for mennesker – vær stolt av det du gjør, sier Marius Rehn.
– Det er et privilegium å utdanne fremtidens leger. Samtidig er det en rekke uløste utfordringer i medisinen, som at vanlige hjertesykdommer i dag ikke har noen god behandling. Det vil Jan Magnus Aronsen gjøre noe med.
– Jeg har både et særfaglig ansvar, og et tverrfaglig ansvar i samarbeid med en rekke andre yrkesgrupper i et tverrfaglig team. Masteren i tverrfaglig helseforskning har gjort meg tryggere og bedre styrket i mitt arbeid som ergoterapeut, sier Anne-Margrethe Linnestad.
− Jeg jobber hovedsakelig med utredning og behandling av matallergi hos barn og ungdom. Der inngår jeg i et tverrfaglig team med leger, sykepleiere, og flere andre fagspesialiteter
− For å gi individuelt tilpasset kost og ernæringsbehandling må jeg forstå komplekse medisinske problemstillinger, ha stor kunnskap om næringsstoffer og kost og kunne vurdere kostholdet og foreslå behandling i løpet av en kort konsultasjon.
− Jeg så viktigheten av rett kosthold i forbindelse med sykdom i nære relasjoner - dette vekket interessen hos meg. God pasientbehandling og høyt faglig nivå noen av de viktigste oppgavene mine i dag.
− Det er en stor bredde i muligheter for kliniske ernæringsfysiologer. De fleste jobber nok på sykehus, men stadig flere jobber også i kommunehelsetjenesten. De ser flere syke brukere enn før og jobber for å sikre god samhandling mellom sykehus og kommune.
− Jeg jobber midt i mellom medisinsk innovasjon på den ene siden og teknologiske fremskritt på den andre siden. Bachelorgraden har vært et springbrett for Umair Aslam til videre mastergrad og ytterligere spesialisering.
− Jeg alltid hatt lyst til å jobbe med ledelse. Økonomisk forståelse er en god forutsetning for å komme seg til en ledelsesposisjon og inn i helsesektoren. Utdanningen gir meg gode muligheter til å jobbe på flere nivåer og i ulike deler av en utrolig spennende sektor.
– Mastergraden gir meg et bedre grunnlag til å drøfte ulike etiske problemstillinger jeg møter gjennom arbeidsdagen min, samt gir meg rom for kritisk refleksjon rundt praksis. Jeg har også fått utvidet mine jobbmuligheter innen fagfeltet.
– Mastergraden i interdisiplinær helseforskning har gitt meg en helt annen forståelse av forskningsprosessen, noe som gjør at jeg kan involvere meg mer i de ulike prosjektene vi gjennomfører ved avdelingen.
– Jeg har ønsket å jobbe med fagutvikling og forskning, og jeg har ønsket å tilhøre et tverrfaglig miljø. Dette er kjennetegn både på master i helsefag og i min nåværende stilling.
Viva Combs Thorsen was the top choice when CDC hired an epidemiologist despite the federal civilian hiring freeze instituted by President Trump. She will entail collaborating at the policy level, using data within an epidemiological level, and programmatic level in seven countries.
Alette Glasø Skifjeld bruker kunnskap innen helseøkonomi og modellering som Market Access and Health Economics Manager. Hun får brukt både kunnskap og nettverk fra studietiden når hun setter i gang nye prosjekter.
- Studiet ga økt forståelse for at organiseringen av helsesektoren er kompleks og sammensatt, og at god helseledelse er fokus både på organiseringen av tjenesten og faget som skal utøves, sier Marianne Kvamsdahl.
Master i helseadministrasjon endret karriereplanene til Frédéric Courivaud. Han gikk fra forskerstilling ved Intervensjonssenteret (OUS) til å være med på å utvikle Life Sciences i et globalt selskap som DNV GL.
Studiet ga Jan Rune Mikaelsen en større forståelse for hvordan store komplekse helseorganisasjoner henger sammen. Han fikk innsyn og ny kunnskap om mange forskjellige områder innenfor ledelse og helseadministrasjon.
Laila Hov forsker for å identifisere og diskutere etiske aspekter ved journalen som verktøy i omsorgen når livet går mot slutten. Masterutdanningen både inspirerte henne til valg av tema og gav henne et godt utgangspunkt for å gjennomføre en doktorgrad.
Masterprogrammet har gitt André Løvgren en solid plattform for egen forskerutvikling og økt forståelse for kompleksiteten i klinisk behandlingsforskning.
Tine Johnsrud synes det er veldig motiverende å jobbe med legemiddelutprøving som kan føre til nye og bedre behandlinger. Masterprogrammet har gitt et godt grunnlag for å samarbeide med leger og legemiddelselskap i kliniske studier.