English version of this page

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• michael-bretthauer-og-mette-kalager Mer screening ikke til det bedre i USA 11. juli 2018

American Cancer Society senker alderen for tarmkreftscreening fra 50 til 45 år. En dyr og unødvendig endring i følge legene Michael Bretthauer og Mette Kalager.

• colourbox30719475 Ny innsikt i brystkreft 6. juli 2018

Forskere har funnet ut hva som skjer når normale celler utvikler seg til brystkreft. Funnet kan føre til mer skreddersydd behandling, med riktig behandling i riktig dose til riktig pasient.

• norgeskart-lindrende-stralebehandling303 Store forskjeller på tilgang til lindrende strålebehandling 22. juni 2018

Uhelbredelig syke kreftpasienter får ulikt tilbud om lindrende strålebehandling, avhengig av både hvor de bor og av andre sosiale faktorer. – Slike forskjeller bør vi ikke se i Norge, sier lege og forsker Linn Merete Åsli.

Forskningsarrangementer

TBA
16. aug. 2018 14:30 - 15:30 , Domus Medica, Room TBA.

Speaker: Gabriela Gomes, Reader in Biomathematics, Liverpool School of Tropical Medicine, UK.

19. sep. 2018 - 21. sep. 2018 , Store auditorium, Rikshospitalet / OUS

From discovery to translation and innovation

Denne transatlantiske konferansen har til formål å styrke samarbeid mellom USA, Norge og de øvrige land i Norden for å fremme forskning og utvikling innen ‘Precision Neuroscience’, hvor diagnose og behandling av sykdommer i hjernen baserer seg på presis kunnskap om sykdommens og den enkelte pasients egenskaper.

26. okt. 2018 - 27. okt. 2018 , University of Oslo

Honorary guest and speaker: Holberg Prize Winner and Professor Julia Kristeva, Université Paris Diderot. Key note speakers:  Professor Marie Rose Moro, Université Paris Descartes, Professor Brian Hurwitz, King's College London and Professor Trish Greenhalgh, University of Oxford.

Roundtable discussion chaired by Brandy Schillace, Editor-in-chief of BMJ’s Medical Humanities Journal (London).