English version of this page

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• fett-barn-colourbox8164263-660 Så enkelt får barnet ditt rett type fett 7. aug. 2017

Vi blir mer og mer usikre på hva slags fett, og hvor mye av det vi bør spise. Her er de nye kostrådene om fett, hvilken type og mengde, som er best for barn.

• jonas-skogestad-2 Vant Idéprisen med forskerlinje-prosjekt 5. juli 2017

– I mitt hovedprosjekt for doktorgraden forsøker jeg å utvikle antiarytmisk behandling, som potensielt kan brukes for å behandle pasienter med alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, også kalt arytmier, sier Jonas Skogestad.

• colourbox10718929-alzheimer Nå kan du få vite når du får Alzheimers sykdom 23. juni 2017

Forskere har utviklet en ny genetisk test som kan forutsi hvilken alder vi får Alzheimers sykdom. Testen kan bidra til målrettet forebygging og behandling av sykdommen.

Forskningsarrangementer

23. aug. 2017 12:00 - 13:00 , Søsterhjemmet, 1. etg

Forskningslunsj i Medisinsk klinikk, åpent for alle interesserte.

23. aug. 2017 12:15 , Gamle festsal, Urbygningen, Karl Johans gate 47

M.Sc. Christine Tørris ved Institutt for medisinske basalfag vil forsvare sin avhandling for graden philosophiae doctor (ph.d.): Lean fish consumption is associated with decreased risk of metabolic syndrome - Results from a large population-based study.

23. aug. 2017 13:15 , Domus Medica (preklinisk I og II): Nye auditorium 13

Cand.med. Svein Erik Emblem Moe ved Institutt for medisinske basalfag vil forsvare sin avhandling for graden philosophiae doctor (ph.d.): Basic mechanisms of RNA interference and the brain water channel Aquaporin-4.