English version of this page

Aktuelle forskningssaker

Bildet kan inneholde: rosa, barn, hånd.
Publisert 5. mars 2020 13:12

En ny undersøkelse fra Forskningsrådet viser at 83 prosent av oss har meget eller ganske stor tillit til forskning.  Aller størst er tiltroen til helseforskning, der 75 prosent svarer at de har svært stor eller stor tillit. - Gledelig og forpliktende, sier Jens Petter Berg.

Publisert 20. feb. 2020 12:54

På 1950 og -60-talet blei LSD vurdert som ei effektiv behandling mot traumar og tvangsliding. Etter år med høglydt offentleg debatt, vart det derimot heilt slutt på behandlingsforma i Noreg i 1976.

Blå sløyfe
Publisert 4. feb. 2020 00:10

Tykktarmskreft er en av kreftformene som øker mest i Norge og det snakkes og skrives mye om denne kreftformen. I dag, 4. februar, markeres den internasjonale kreftdagen. I den anledning får du de viktigste fakta om tykktarmskreft her.

Bildet kan inneholde: hud, hånd, spiker, finger.
Publisert 3. feb. 2020 09:53

21. mars: Om koronavirus, smittefare og behandling. Forfatter Gunnveig Grødeland forsker på influensavirus og utvikling av vaksiner ved Institutt for klinisk medisin.

Bilde viser en gammel mann med rynker.
Publisert 29. jan. 2020 12:06

Tilskudd av stoffet NAD+ ga både syke og friske fluer og mark forbedret helse og livslengde. Nå hevder forskerne bak forsøkene at stoffet også kan bidra til å hjelpe pasienter som eldes raskere enn friske mennesker.