English version of this page

Aktuelle forskningssaker

Antistoffer har en Y-formet struktur med to armer.
Publisert 17. jan. 2019 11:11

Ved bruk av DNA-origami, et DNA-basert verktøy for design av nøyaktige nanostrukturer, har forskere klart å påvise hvilken avstand mellom antigener som sikrer optimal kobling til antistoffer.

Publisert 6. des. 2018 12:13

Eldre pasienter ble mer bevisst hva de spiste og drakk gjennom bruk av kostholdsapp. Verktøyet gav også helsepersonell større tyngde og trygghet i deres veiledning av pasientene.

Publisert 21. nov. 2018 20:44

Målet er å utvikle en digital livsstilsveileder som kan hjelpe deg å endre usunne vaner.

Ambulanse
Publisert 6. nov. 2018 13:52

Din egen pust kan hindre alvorlige blødninger i å få verre konsekvenser.

Child on a weight scale.
Publisert 31. okt. 2018 11:20

Barn med bakgrunn fra Midtøsten og Nord-Afrika hadde dobbelt så høy risiko for å utvikle overvekt som barn med norsk eller annen europeisk opprinnelse, viser en ny studie fra Groruddalen.

Person som sitter mot en grå betongvegg med en sprøyte i hånden
Publisert 22. okt. 2018 10:56

Boligløse pasienter, pasienter som gikk under behandling, og pasienter med opioidoverdose hadde størst risiko for ny overdose like etter den forrige.

Skjermdump av tekst
Publisert 12. okt. 2018 11:09

Ha klart for deg kva det er studenten skal visa at ho kan, og ta utgangspunkt i verkelege situasjonar.

Publisert 9. okt. 2018 14:27

Ny behandling av urinsyregikt senker urinsyrenivået i kroppen. Dette kan beskytte podagra-pasienter mot nye anfall.

Førsteamanuensis Hans Olav Melberg står på scenen og snakker til forsamlingen på seminaret.
Publisert 26. sep. 2018 14:21

Pasientmedierte tiltak, som pasientinformasjon, pasientopplæring eller at pasienter informerer om egen helsetilstand, kan bidra til bedre klinisk praksis.

Publisert 19. sep. 2018 17:24

Det er et økende krav om retningslinjer innen utredning og behandling i helsevesenet. Men retningslinjer kan misforstås, advarer Mette Kalager og Michael Bretthauer i en leder i det medisinske tidsskriftet The Lancet.

Publisert 12. sep. 2018 15:21

Over 600 mennesker dør årlig i selvmord i et av verdens beste land å leve i. Hva kan vi gjøre for å redusere selvmordstallene?

Blinkskive med mange treff i midten
Publisert 4. sep. 2018 11:07

For at ei eksamensoppgåve skal vera god, er det ikkje nok at den er berre nøyaktig eller berre presis. Den må vera begge delar.

Applikasjon på nettbrett med kostholdsveiledning.
Publisert 28. aug. 2018 14:49

Nettverket INNSIKT skal gjennom inkluderende brukermedvirkning utvikle flere forskningsprosjekter med nye metoder for å sikre bedre og mer tilgjengelige digitale helse- og velferdstjenester.

Koloskopiundersøkelse
Publisert 15. aug. 2018 10:21

Overdiagnostisering er ansett som et stort problem innenfor mammografi og screening for prostatakreft. Men hva med tarmkreftscreening?

Publisert 20. juli 2018 15:14

Et betydelig antall norske endoskopører benytter inadekvate polypektomi-teknikker. Artikkelen "Teknikker ved fjerning av kolonpolypper i Norge"  i Endoscopy International Open viser til klare tall.