English version of this page

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• Bildet viser en kvinne med hestehale ikledd labfrakk, som holder reagensrør Vi bør bruke mer av fisken til menneskemat 4. mai 2022

I Norge blir en tredjedel av fisken vi produserer brukt til dyrefor. Denne kan med fordel heller bli spist av mennesker, og gi deg mer B12 og selen, viser en ny studie.

• Bildet viser en kvinne med briller som holder på med en pinsett og verktøy på et lite apparat som er skrudd fast Du er faktisk en mattenerd 2. mai 2022

Synes du det er imponerende når NASA beregner en raketts bane med tid og fart? Hjernen din har en «nerdesentral» som gjør enda mer kompliserte beregninger, viser en ny studie.

• Forskere på lab Norske forskere vil finne kreft raskere 13. apr. 2022

En banebrytende ny studie viste at kunstig intelligens hjalp legene til å bli mer sikre på sin tarmkreftdiagnose.

• Bildet viser tre menn i labfrakker og med hette på hodet, som holder i et svart, rundt intrument med ledninger og sylindere Forsket på svimmelhet - metode kan gå internasjonalt 30. mars 2022

Rommet gynger opp og ned, og du føler deg sjøsyk. I jakten på hvorfor vi blir svimle, utviklet UiO-forskere en ny metode hvor de kan snurre ting under mikroskop og registrere aktivitet i hjerneceller under bevegelse.

Forskningsarrangementer

24. mai 2022 12:0013:00, Zoom

NCMM Associate Investigator Ole Andreassen, Professor at the Division of Mental Health and Addiction, Oslo University Hospital and the Institute of Clinical Medicine, University of Oslo, will present his research as part of the NCMM Tuesday Seminar Series.

25. mai 2022 17:0019:00

SPARK Norway Educational Forum are monthly open meetings organized by UiO:Life Science and SPARK Norway partners.

31. mai 20221. juni 2022

Forlenget sorgforstyrrelse (tidligere "komplisert sorg") forekommer hos 7 prosent av alle som opplever tap av nærstående. Det finnes god behandling; Forlenget sorg-terapi (FST), og NSSF tilbyr utdanning.

1. juni 2022 12:0013:00, Zoom and SHEs office

In the first 18 months of the pandemic Aotearoa New Zealand, a country of 5 million, registered just 50 deaths from Covid and recorded an improvement in life expectancy.

Utlysning av midler

• funding-opportunity UiO: Life Science - Open Call

UiO: Life Science may support projects at UiO that are in line with the UiO:Life Science strategy for research and education. Deadline: open-ended.

• funding-opportunity HBP: Use of E-Infrastructure Resources

The Human Brain Project (HBP) has opened a call for access to compute and storage resources of Fenix. Deadline: Rolling applications.

• funding-opportunity MSc scholarship on veteran issues

The Norwegian Veterans Association for International Operations (NVIO) offers a master's degree scholarship for students pursuing research within their prioritized areas.

• funding-opportunity EEA Grants

There are several open calls within the EEA-grants funding scheme. Some health-related calls are highlighted below. Deadline: Various deadlines.

• funding-opportunity EU Health Programme - Action grants

EU4Health, the 4th European health programme, has open calls on e.g. cancer, pandemic preparedness and disease prevention. The application deadline for action grants is May 24, 2022.