English version of this page

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• colourbox20385689 Fattigdom driver utviklingen av resistent tuberkulose 20. nov. 2019

Å forstå resistent tuberkulose bør ikke begrenses til det som kan tolkes fra biomedisin alene. Også sosiale faktorer er viktig for å kunne imøtekomme problemet.

• lunsj-inne-colourbox-660 Ungdom som spiser lunsj tar bedre matvalg 6. nov. 2019

Ungdom som spiser frokost og lunsj spiser sunnere totalt sett i løpet av dagen. Det viser en studie gjennomført av forskere ved instituttet.

• 970--folkemengde---jahre- Ønsker å slå schizofreni på målstreken 15. okt. 2019

Schizofreni og bipolar lidelse er sterkt arvelige sykdommer. Men går det an å forutsi hvem som vil få dem? Det er et av målene til førsteamanuensis Lars Tjelta Westlye, som nå mottar Anders Jahre-prisen for yngre forskere.

Forskningsarrangementer

21. nov. 2019 13:15 , Hartvig Halvorsens auditorium, Diakonhjemmet, Diakonveien 12 (DBL-bygget)

MD Lena Kristine Bugge Nordberg at Institute of Clinical Medicine will be defending the thesis “Early rheumatoid arthritis: Clinical aspects of new classification criteria and modern treatment strategies” for the degree of PhD (Philosophiae Doctor).

21. nov. 2019 13:15 , Auditorium, 1.et, Kreftsenteret, Ullevål sykehus

Cand.med. Tina Tellum at Institute of Clinical Medicine will be defending the thesis “Adenomyosis. Diagnosis and steps towards a molecular analysis.” for the degree of PhD (Philosophiae Doctor).

22. nov. 2019 13:15 , Store auditorium (RHB2, 1003), Oslo University Hospital, Rikshospitalet, Sognsvannsveien 20