Aktuelle saker

Kristina Ivanauskiene, Annika Winsnes og Torunn Rønningen undersøker cellemateriale på Philippe Collas' laboratorium.
Publisert 28. mars 2017 11:53

Medisinsk fotograf Øystein Horgmo ved Institutt for klinisk medisin har vunnet gull i fotokonkurransen «Eksponering 2017».

Publisert 15. mars 2017 14:54

Forskningsrådet har i dag tildelt ti nye senter for fremragende forskning (SFF). Forskningsmiljøer ved både Klinmed og IMB kom gjennom nåløyet.

Professor Lars Mehlum.
Publisert 15. mars 2017 11:58

Professor Lars Mehlum er fra nyttår valgt inn som første norske president i European Society for the Study of Personality Disorders (ESSPD).

Publisert 21. feb. 2017 15:01

Den nye forskningsenheten for eksperimentell gnotobiologi ble høytidelig åpnet torsdag 16. februar på Rikshospitalet, som den første av sitt slag i Norge.

Professor David Russell mottar æresbevisning fra generalsekretæren i LHL Hjerneslag Tommy Skar.
Publisert 17. feb. 2017 16:16

Professor David Russell mottok 9. februar en æresbevisning for sin mangeårige innsats og forskning på hjerneslag, og for de slagrammede.

Professor Lars Gullestad mottar prisen av Kong Harald
Publisert 7. feb. 2017 16:04

Årets hjerteforskningspris tildeles i dag professor Lars Gullestad for hans forskning på sammenhengen mellom betennelse og hjertesvikt.

Bilde av Tormod Fladby
Publisert 7. feb. 2017 13:46

Professor Tormod Fladby mottar i dag nasjonalforeningens demensforskningspris for 2017.

Publisert 12. jan. 2017 10:00

Olav Thon Stiftelsens støtte til nordiske forskningsprosjekter innen medisin legger i år vekt forskning på Parkinsons sykdom og Alzheimers sykdom. Tre prosjekter har fått støtte og fakultetets forskere deltar i alle tre prosjektene.

Publisert 5. jan. 2017 16:28

Forskergruppen Multippel Sklerose er partner i et nytt globalt forskningssamarbeid som har fått millionbevilgning fra EU for å utvikle bedre behandling av sykdommen.

Portrettbilde av mann i hvit legefrakk.
Publisert 12. des. 2016 10:21

Professor Thor Edvardsen blir første nordiske president i European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI).

Kvinne og mann som holder opp innrammet diplom for årets forskningspris fra Norsk Cardiologisk Selskap.
Publisert 1. des. 2016 13:34

Prisen ble delt ut på Norsk Cardiologisk Selskaps høstmøte 28. oktober.

Publisert 29. nov. 2016 13:07

De fleste former for samtaleterapi fungerer like bra. Men forskerne vet fortsatt ikke hvilke pasienter som har best nytte av hva. Forskere ved UiO samler nå et europeisk nettverk som skal finne svaret.

To portrettbilder ved siden av hverandre. Til venstre, mann med briller, hvit legefrakk, blå skjorte og rødt slips. Til venstre, mann med briller, svart jakke, hvit skjorte og blått slips.
Publisert 23. nov. 2016 14:42

Klinmed-professorene Sverre E. Kjeldsen og Dan Atar er UiOs eneste representanter på Thomson Reuters liste over verdens mest siterte forskere i 2016.

To menn i dress på et podium, en overleverer en plakett til en annen. Bakhoder fra publikum.
Publisert 18. aug. 2016 17:01

Mellom en og tre prosent av befolkningen i Norge har cøliaki, og mange er ikke diagnostisert. 18. august åpnet K.G. Jebsen senter for cøliakiforskning. Forskerne skal her utvikle bedre behandling og bedre diagnostisering av cøliaki.

Foto av Erlend Strønen til venstre og til høyre Johanna Olweus.
Publisert 15. juni 2016 16:39

Johanna Olweus og Erlend Strønen har publisert en ny studie i magasinet Science. Publikasjonen har fått stor internasjonal oppmerksomhet, og har fått en egen kommentarartikkel i Science.

Publisert 27. mai 2016 13:30

Professor Pål Aukrust er tildelt årets Excellent Researcher Award fra Oslo universitetssykehus.

Sort-hvitt foto av Ola Didrik Saugstad
Publisert 21. apr. 2016 12:33

Professor Ola Didrik Saugstad har siden 1970-tallet forsket på gjenopplivning av nyfødte. Nå er han tildelt tittelen æresprofessor ved Pirogov Russian National Research Medical University.

Publisert 18. apr. 2016 12:19

15. august starter K.G. Jebsen senter for cøliakiforskning opp ved Institutt for klinisk medisin, under ledelse av Ludvig M. Sollid.

Publisert 6. apr. 2016 12:29

I 2014 døde minst 266 personer av overdose, de fleste unge vokse menn, som brukte heroin eller opioider. SERAF er sentral i et prøveprosjekt med utdeling av overdosemotgiften nalokson til brukere av illegale rusmidler og andre som vil kunne oppdage en overdose.

Publisert 30. mars 2016 10:15

Fakultetets pris for kvalitet i den kliniske undervisningen i profesjonsstudiet medisin for 2015 er tildelt  klinisk stipendiat Nanna von der Lippe.

Publisert 16. mars 2016 14:02

Det er i år 20 år siden Nasjonalt senter for selvmordsforskning og –forebygging ble opprettet. 15. mars markerte de 20-årsjubileet med seminar på Litteraturhuset i Oslo.

Publisert 1. mars 2016 11:00

Professor Joel Glover ved IMB og professor Trygve Holmøy ved Klinmed har mottatt midler fra Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe for å forske på ALS.

Portrettbilder. Kvinne med beige topp, to menn med hvit skjorte og legefrakk.
Publisert 1. feb. 2016 11:14

Diabetesforskere ved Klinmed er blant deltakerne i en storstilt EU-satsning som vil finne årsaken til type 1 Diabetes.

Portrettbilde av Tone Tønjum. Kvinne med briller, kort lyst hår og hvit legefrakk.
Publisert 14. jan. 2016 10:35

For andre år på rad deler Olav Thon-stiftelsen ut faglige priser og støtte til forskning innenfor medisinske og matematisk-naturvitenskapelige fag. To Klinmed-forskere er blant de som får nyte godt av midlene.

Publisert 8. jan. 2016 13:57

Professor Anne-Lise Børresen-Dale mottok i desember Distinguished Lectureship in Breast Cancer Research fra the American Association for Cancer Research.