Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: medisinsk prosedyre, tålmodig, medisinsk assistent, lege, sykehus.
Publisert 24. apr. 2020 10:22

1233 søkere har i år medisinstudiet i Oslo som sitt førstevalg. Det betyr 11,2 søkere til hver av de 110 studieplassene. Dette viser søkertallene som ble offentliggjort i dag. Alle våre helsefaglige utdanninger opplever en tydelig økning. – Vi er glade for at så mange ønsker å bli student hos oss, sier prodekan for medisinstudiet Elin Olaug Rosvold. Hun tror arbeid i helsesektoren har engasjert ekstra mange nå.

Disputasens hovedpersoner
Publisert 3. apr. 2020 11:29

Utbruddet av koronavirus fører også til at etablert praksis og lange tradisjoner må settes til side. Her er erfaringene fra mange av de som bidro i den første digitale disputasen.

Bildet kan inneholde: fyr, tårn, beacon, himmel, hav.
Publisert 31. mars 2020 16:20

På grunn av Covid-19 epidemien står Norge i likhet med alle andre land overfor store utfordringer som vi bare delvis vet hvordan vi skal mestre og som vi ikke har oversikt over konsekvensene av. Situasjonen skaper store helsemessige, yrkesmessig og økonomiske utfordringer for den enkelte, for familier og grupper.

Deig og mel
Publisert 7. feb. 2020 12:09

Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen forlenger støtten til senter for cøliakiforskning. Senteret som startet i 2016 får nå anledning til å gjennomføre studier som bringer igangsatte prosjekter nærmere klinisk anvendelse.

Bilde fra Forskningstorget på Universitetsplassen i Karl Johan.
Publisert 17. sep. 2019 14:52

20.-21. september gjøres Universitetsplassen på Karl Johan om til et torg av spennende forskningsaktiviteter. Klinmed retter i år fokuset mot antibiotikaresistens og kreft.