Det er trygt å trene på treningssenter

Klinisk effektforskning har denne uken publisert resultatene fra TRAiN-studien, som har undersøkt om det er trygt å trene på treningssenter i forbindelse med koronapandemien. Studien har vekket internasjonal oppsikt, og resultatene gleder nok mange.

Bildet kan inneholde: logo.

TRAiN-studien ble gjennomført i slutten av mai og begynnelsen av juni. 3 764 medlemmer av fem ulike treningssentre i Oslo-regionen deltar i studien. Halvparten av disse ble trukket ut til å trene innendørs på treningssenteret (treningsgruppen), mens den andre halvparten (kontrollgruppen) måtte trene som resten av landet, på grunn av stengte treningssentre.

Ingen ble smittet på treningssenter

Alle deltakerne fikk tilsendt en hjemmetest for koronavirus etter at treningsperioden på to uker var over. 3 016 personer leverte testen. Ingen i hverken treningsgruppen eller kontrollgruppen ble smittet med SARS-CoV-2 (koronavirus) på treningssenteret. Kun én test var positiv, men denne personen hadde ikke trent på treningssenteret, og ble smittet på sin arbeidsplass. I disse dager blir det sendt ut en antistoff-test som deltakerne gjør selv hjemme. Denne vil gi svar på om deltakerne har, på ett eller annet tidspunkt, vært smittet med koronavirus.

Internasjonal oppmerksomhet

TRAiN-studien omtales denne uken i The New York Times, i Aftenposten og på NRK. TRAiN-studien er gjennomført av Klinisk effektforskning ved UiO, og ledet av professor Michael Bretthauer og professor Mette Kalager. Studien er støttet av COVID-19-hasteutlysningen fra Norges forskningsråd.

Du kan lese mer om TRAiN-studien på vår prosjektside, eller på studiens nettsted trainstudy.no 

Les forskningsartikkelen.

 

Bildet kan inneholde: fysisk form, rom.
Omtale i The New York Times i dag. Foto: Skjermdump fra The New York Times.
Bilde fra NRK.no av en som trener på treningssenter
TRAiN-studien er i dag omtalt på NRK.no. Foto: Skjermdump fra NRK.no
Bildet kan inneholde: transportere, fysisk form, gulv, rom, gulv.
TRAiN-studien er i dag omtalt i Aftenposten. Foto: Skjermdump fra Aftenposten.
Av Anita Aalby
Publisert 26. juni 2020 13:13 - Sist endret 26. juni 2020 14:06