Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: øyenbryn, øyevipper, ansikt, violet, purple.

Vi søker etter en forsker som har doktorgrad, relevant forskningserfaring og interesse for selvmordsforskning til fast 100 % stilling. Se utlysningen og søk stillingen

Søknadsfrist: 27. januar 2020

Bildet kan inneholde: tekst, eiendom, tilpasning, brosjyre.

Nasjonalt kartleggingssystem for selvmord i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling lanserer rapporten om «Selvmord under og etter kontakt med tverrfaglig spesialisert rusbehandling 2009 – 2017 – en nasjonal registerstudie».

Påmelding på denne lenken: https://nettskjema.no/a/134545

Seminaret er gratis.

Bildet kan inneholde: blomstarrangering, bouquet, blomsterdesign, blomst, blomster~~pos=trunc.

– Mange som er i en krise vet ikke hvor de skal henvende seg eller de er så slått ut at de ikke er i stand til å hjelpe seg selv. Da er det viktig at de som er i nærheten tar et initiativ og snakker med vedkommende. Hvis det kreves, må vi ta en aktiv styring, sier psykiater Lars Mehlum som leder Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging.

Initiativet kan bety forskjellen på liv og død, mener Mehlum.

Les dagens VG om hva vi bør gjøre når vi tror noen vi kjenner sliter og se spørsmål vi kan stille, intervju med Lars Mehlum, Kristin Bergersen (Mental Helse), May Vathne (OsloMet) og Terese Grøm (LEVE)

Bildet kan inneholde: nyheter.

Se innslag på God morgen Norge: Lars Mehlum og Ingeborg Senneset om åpenhet og om forebygging som virker!

Forsker Fredrik Walby mener pressen bør gå i seg selv etter dekningen av Ari Behns død.  Walby mener at åpenhet om selvmord er bra, men at pressens dekning har vært for unyansert. Også Landsforeningen for etterlatte etter selvmord har reagert på omfanget av mediedekningen. Les saken på nrk.no

Bildet kan inneholde: begivenhet.

I bisettelsen til Ari Behn fortalte datteren, Maud Angelica, om et stort savn og oppfordret folk som kjenner på vonde følelser til å søke hjelp - det å be om hjelp er ikke en svakhet, men en styrke. Hun sa barna aldri kunne forestilt seg at deres egen far ville forlate dem, og ta sitt eget liv. Samtidig sa hun at selvmord aldri er noens feil, og at man ikke kan klandre seg selv.

Søk hjelp, det nytter og du er verdifull! Her finner du krisehjelp

Bildet kan inneholde: bildetekst.

Maud Angelicas tale til sin pappa ga et bilde av hvor smertefullt et selvmord er for etterlatte, og hvor mange nyanser et liv rommer, både styrke og sårbarhet - og hun sa at vi har ingen å miste! Se intervju med Walby og Grøm i TV-2 nyhetene 3. januar (for Sumo-abonnenter).

Nå håper de at flere vil følge Maud Angelicas oppfordring og be om hjelp -  det finnes hjelp å få! Her kan du få hjelp: https://nssfinfo.no/

Bildet kan inneholde: begivenhet, luksus kjøretøy, publikum, kor.
Bildet kan inneholde: nyhetsoppleser, tv-program, nyhetsleser, sittende, samtale.

Se intervju med psykiater Lars Mehlum om åpenhet, sorg og komplekse årsaker på Dagsrevyen 2. januar.

Bildet kan inneholde: begivenhet, akademisk konferanse, konvensjon, nyhetskonferanse, offentlig tale.

Nå kommer en ny veileder som oppfordrer journalister til å være mer åpne, men fortsatt varsomme.