Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: person, ansikt, øyenbryn, øye, svart.

Skal vi forbedre det psykiske helsevernet handler det ikke bare om penger, men vel så mye om å velge den behandlingen som virker best, skriver professor Lars Mehlum på medisinbloggen. Les saken

Bildet kan inneholde: begivenhet, bordduk, samfunnet, bord, tekstil.

Ny handlingsplan for forebygging av selvmord ble lansert på Verdensdagen for selvmordsforebygging 10. september. Med en større åpenhet, nullvisjon for selvmord, satsing på forebygging på flere nivåer og i forskjellige kanaler kan jobben begynne med å gi plass for alle mennesker i et felleskap som tar inkludering og selvmord på alvor. Alle kan bidra, og politisk prioritering er viktig.

Bildet kan inneholde: hvit, petal, hageroser, rosa, blomst.

Eutanasi og assistert selvmord (EAS) er blitt legalisert i et økende antall land. Opprinnelig siktet lovgiverne mot at personer med uhelbredelig sykdom og uutholdelige plager skulle få en mulighet til selv å aktivt avslutte livet ved bistand fra andre.

Men etter hvert har indikasjonene for EAS blitt utvidet til å gjelde stadig flere grupper, blant annet personer med psykiske lidelser slik som personlighetsforstyrrelser.