Aktuelle saker

Regjeringen har nå startet arbeidet med en ny handlingsplan mot selvmord.

- Hvert eneste selvmord er en stor tragedie. Først og fremst for den som til slutt ikke orket mer, men også for de pårørende rundt. At noen vi er glad i velger å ta sitt eget liv er et tap for fellesskapet de var en del av og et tap for oss som samfunn. Vi må snu hver en sten for å forebygge selvmord. Vi må bli bedre på å se sammenhenger tidlig nok og fange opp signalene, derfor vil denne nye handlingsplanen inneholde tiltak på flere samfunnsområder, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

Over 600 mennesker dør årlig i selvmord i et av verdens beste land å leve i. Hva kan vi gjøre for å redusere selvmordstallene?

Selvmordsforebygging nytter! International Association for Suicide prevention (IASP) og Verdens helseorganisasjon (WHO) oppfordrer til kamp og samarbeid for å redusere selvmordstallene - fordi selvmordsforebygging nytter.

Årlig dør nær 800 000 mennesker som følge av selvmord i verden, det vil si et menneske hvert 40. sekund. Langt flere forsøker å ta sitt eget liv.

Verdensdagen for selvmordsforebygging markeres i dag, den 10. september, og i Norge holdes arrangementer over hele landet koordinert av Landsforeningen for etterlatte ved selvmord (LEVE). Se alle arrangementer.

"Else om: Selvmord" sendes mandag-torsdag 10.-13. september kl 21.30 på TV Norge, i anledning Verdensdagen for selvmordsforebygging. Fra NSSF deltar Lars Mehlum, Anita Tørmoen og Fredrik Walby i flere av episodene.

Fra 5.-8. september 2018 ble 17. europeiske konferanse om selvmord og selvmordsatferd arrangert i Gent, Belgia. Norge var tungt representert med 22 vitenskapelige presentasjoner, hvorav 14 fra NSSF.

LEVE og Røde Kors holdt mandag 3. september sitt årlige selvmordsforebyggende seminar på Litteraturhuset i Oslo, i anledning Verdensdagen for selvmordsforebygging. Tema var selvmord og betydningen av tilhørighet. Førsteamanuensis ved NSSF, Anita Johanna Tørmoen, fikk Olaf-prisen for forebygging av selvmord blant unge.

Utdanningsprogrammet i Dialektisk atferdsterapi utvider sitt team, og vi utlyser nå en stilling som universitetslektor ved NSSF.

Se stillingsannonse og søk stillingen her

Man kan bli syk av sorg. Verdens helseorganisasjon (WHO) har nå bestemt at sorgens alvorligste konsekvenser for liv og helse over tid har fått diagnosen Prolonged Grief Disorder (også kalt Complicated Grief Disorder/Komplisert sorg) i den nye revisjonen av det internasjonale diagnosesystemet ICD (ICD-11).

Bli oppdatert på aktuelle saker, ny forskning og relevante utdanningsaktiviteter!

NSSF er opptatt av personvern og følger EUs nye personvernregler (GDPR).

Skriv inn epostadressen din i feltet nedenfor om du vil motta NSSFs nyhetsbrev.

Hvordan går det med pasienter som får behandling etter villet egenskade?

Stipendiatstilling ledig ved NSSF. Søknadsfrist: 28.06.2018

Se hele utlysningen og søk her