Aktuelle saker - Side 3

Bildet kan inneholde: atmosfærisk fenomen, himmel, fjell, tåke, yttertøy.

Meningsfull kunnskapsutvikling trenger å studere enkeltmennesker i den kontekst av naturlige grupper de tilhører, skriver professor Lars Mehlum i denne kronikken om migrasjon og selvmordsrisiko fra Magasinet Transit

Bildet kan inneholde: blonde, kinn, væpne, nakke, munn.

I fjor inviterte Else Kåss Furuseth til åpent hus på Verdensdagen for forebygging av selvmord, og utfordret statsminister Erna Solberg til å gjøre det samme. Solberg tok stafettpinnen og inviterte hjem til seg for et åpent møte om selvmordsforebygging: Det finnes hjelp å få og vi må lage et offentlig rom for å snakke om livets vonde sider.

Bildet kan inneholde: eiendom, arkitektur, vindu, arch, fasade.

Fullt auditorie på Hillerød hospital i Danmark! 150 deltagere fulgte på den danske markeringen av Verdensdagen for selvmordsforebygging seminaret om selvskading og selvmordsatferd.

Bildet kan inneholde: finger, hånd, tekst, hud, font.

Jeg ser- jeg lytter - jeg bryr meg! Det er Verdensdagen for selvmordsforebygging - World Suicide Prevention Day.

Nærmere 800 000 mennesker dør i selvmord hvert år på verdensbasis. For hvert selvmord er det mer enn 20 selvmordsforsøk.

Henter forslag fra Google

«Taushet er ikke gull» ble det store budskapet fra Litteraturhuset 5. september.

Bildet kan inneholde: begivenhet, fagbrev, diplom, tildele, prisutdeling.

Else Kåss Furuseth, Kristian Furuseth og Cecilie Ramona Kåss Furuseth mottok Olafprisen under gårsdagens arrangement «Jeg valgte livet».

Bildet kan inneholde: Himmel, Lys, Sollys, Morgen, Bakgrunnsbelysning.

Psykiater og professor Lars Mehlum holder 6. september foredraget "Effective prevention of suicidal behaviours in adolescents – from targeted treatments to fire arms restriction." Foredraget begynner kl 16.45, er åpent for alle og livestreames.  Delta på webinaret

Bildet kan inneholde: sittende, skjønnhet, dame, portrett, photography.

Dagbladet magasinet fortalte lørdag om Lise Gimres erfaringer med krisemestring, blant annet som etterlatt etter selvmord.

- Når noen tar livet sitt, fører det til mye grubling hos dem som sitter igjen, sier forsker og psykologspesialist ved NSSF, Fredrik Walby. - Svarene får man som regel aldri. I tillegg plages mange med skyldfølelse: «Hva kunne jeg gjort annerledes?» «Kunne jeg forhindret det?» fortsetter han i intervjuet i Dagbladet.

- Kjenner du etterlatte ved selvmord, så vis at du er der, råder Terese Grøm, generalsekretær i LEVE. - Fortsett å være der, også når den første «oppmerksomhetsbølgen» har lagt seg.

(For abonnenter)

Bildet kan inneholde: .

- Jeg er kritisk til bruken av elektrosjokkvåpen mot suicidale personer, sier professor Lars Mehlum i dag til Dagens Næringsliv. Norsk politi har brukt elektrosjokkvåpen mot personer som ønsket å ta sitt eget liv minst fire ganger hittil i år.

Henter forslag fra Google

I dag starter sommerskole i Sveits om behandlingsforskning for unge forskere fra hele Europa! Målet er å styrke psykoterapiforskning på behandling for personer med personlighetsforstyrrelser. Initiativtaker, professor og psykiater Lars Mehlum, håper dette vil føre til mer behandlingsforskning av denne typen i Europa.