Podkaster

Bildet kan inneholde: rektangel, font, magenta, elektrisk blå, sirkel.

Pårørendepodden med Fredrik Walby

31 mars 2022

Å være pårørende til noen som har forsøkt selvmord eller har selvmordstanker er en stor påkjenning. En særlig sårbar fase er når man er utskrevet fra psykisk helsevern eller TSB. Forsker og psykologspesialist Fredrik Walby og Anne-Grethe Terjesen har via Pasientsikkerhetskonferansen i Nord hatt fokus på hvorfor de pårørende må følges bedre opp og være en del av beredskapsplanen. 

Lytt til episoden på Spotify

Bildet kan inneholde: hjul, kjøretøy, bildekk, dekk, motorkjøretøy.

Vernerpleierpodden med Martin Ø. Myhre

November 2021

Martin er vernepleier med master i Læring i komplekse systemer, og er nå stipendiat ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging ved UiO. Tidligere jobbet han i akuttpsykiatrien - han forteller om hvordan det er å jobbe som vernepleier innen psykiatrien. Tilfeldigheter gjorde at han søkte på jobb ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging. Martin forsker på hva som kjennetegner selvmord i rusbehandling. Han snakker også litt om hvordan det er å ta en PhD. Ukens applaus går til Fredrik A. Walby

Lytt til episoden på Spotify

Bildet kan inneholde: rosa, fiolett, gjøre, materiell egenskap, magenta.

Podkast om selvmordstanker

Magasinet Psykisk helse

Oktober 2021

Forsker og psykologspesialist Fredrik A. Walby og Karoline Thorbjørnsen fra Psyktærlig snakker med programleder Cathrine Th. Paulsen om selvmordstanker i denne podkasten fra magasinet Psykisk helse.

Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam og Rådet for psykisk helse. 

Lytt til episoden på Soundcloud

Les sak skrevet av Redaksjonen Psykisk helse

Bildet kan inneholde: azure, gest, gjøre, elektrisk blå, rektangel.

Eldre og psyken

Aldring og helse - Nasjonal kompetansetjeneste

August 2020

Depresjon er den vanligste psykiske lidelsen, også hos eldre. I denne podkast-episoden forklarer Fredrik A. Walby hva depresjon er og hvilke faktorer som øker selvmordsfaren. Møt også Marit som forteller om det å leve med tilbakevendende episoder med depresjon eller mani samt forsker og forfatter Ildri Kjølseth som har intervjuet helsepersonell og pårørende til eldre som har tatt sitt eget liv. 

Laget av Aldring og helse i samarbeid med Rådet for psykisk helse, med støtte fra Stiftelsen Dam. Produsert av Vrang produksjon.

Lytt til episoden på Spotify

Les mer om podkasten "Eldre og psyken"

Bildet kan inneholde: flash fotografering, erme, sky, lokk, grå.

Selvmordspodden

Juni 2020

Podkasten fokuserer på historier - og intervjuer mennesker som på forskjellige måter er berørt av temaet selvmord. Personene kan være etterlatte, mennesker som selv har prøvd å ta livet sitt og fagpersonell. 

I episode 23 og 24 av Selvmordspodden intervjues forsker og psykologspesialist Fredrik A. Walby. 

Lytt til del 1 av intervjuet på Spotify

Lytt til del 2 av intervjuet på Spotify